Saturday, September 25, 2010

"...nak jadik bunga awak untuk selamanye...." =)

"baby! saye cinte awak..!" hahahaha!




aik? kenape awak selalo sibok kat sini ha? balik2 entry pasal awak? kenape? suke? hahaha! muuahhh! oooppsss2 to fellow readers.. hahhaha.. muah kat korang jugak! kui3..

"awak..."
"saye tunggu awak sampai awak stabil taw.."
"janji,"
"awak tunaikan janji awak taw.."
"sayang awak sangat2.."
"saye cinte awak.." 

p/s: opppsss sudah, mia dah start romantik... hahaha.. memang aku romantik pown, kan2 b? HAHA! B2, SPATOTNYE LAH KAN, SYG LETAK GAMBA AWAK, TAPI TAKPELAH, GAMBA SAYE JEK LAH KEYH! TETT!  coz nampak lagi comel.. erkkkkkkkkk?! hahaha! ^_^


cool bebeh cool..

BELI SPEK RAYE~ LALALALA..


pernah dengar tak orang berkate2 "sabar2..." , ade tak? ade kan? kalo takde, wa sepak laju2 nanti.. jangan nak bohong..

errr... aku neh lah satu, asal ade masalah jek, mulelah tangan neh nak mendail segale nombor yang ade kat dalam contact list neh, ngadu domba kat orang, sesi luah perasaan kat orang,, ha.. mule lah tuh, mule! hahaha.. ntah2 mesti korang meluat gak kan dengar problem aku jek, ngadap problem aku jek,, alaaaa,, tapi aku taw, ko sayangkan aku kan? kan2? hahahaha! :p

awak semua, yang mia sayang neh.. dengar sini keyh, jangan mengambil keputusan yang terburu2 kalo ade ape2 masalah, kalo korang dah marah sangat, dah geram sangat, bawak2 rilex dulu keyh, cool down kan diri anda dulu, then, barulah contact orang yang anda sayang tuh..

*perlu diingatkan ye, yang paling penting sekali, jangan mengambil keputusan yang terburu2, yang u akan  rase "ok... i'll be fine with that.." pliz okeyh, ko jangan nak berlagak poyo kat sini..  kelak binasa diri, makan diri...

>> salam sayang tulus ikhlas dari saye.. MIA JAMALUDDIN.. ingat ye awak.. pesanan saye neh..  ^_^

Thursday, September 23, 2010

"b.. happy anniversary, from: sayang....... " :'(

............ JUJUR I KATEKAN DI SINI, I NANGIS UNTUK POST KAN ENTRY KALI NEH..

b... what's so special about u b? what so special sampai hidop i kadang2 tak bermakne tanpe u? tak bermakne tanpa i dengar suare u? tak bermakne tanpa i taw khabar u camne? ape yang special sangat tentang u ha b!!! ape yang special sangat!!  i hate u!!!!! u..

i akan ceritekan dari mule i kenal u camne b.. myspace, itulah medium pertemuan pertama kalinye kitew kat situ, jujur i cakap, i tak berape layan sangat lelaki2 yang kat dalam internet. tapi u b, u.. u laen sangat2, i tak taw kenape.. i nampak u.. i taw, i memang suke u, i memang dah jatoh cinte dengan u, cume i tak berapa pasti dengan perasaan i..

macam yang u kenal i, i tak mudah untuk jatoh cinte.. i tak mudah untuk senang2nya bagi number kat orang, same jugak macam u mintak kat i dulu, betol tak b? .... about few months or maybe a month, u mintak couple dengan i, alhamdullillah, i happy, tapi, itulah.. satunye, kite jaoh.. u cakap ngan i, "what do you think bout couple jarak jaoh?" i cakap, "hati, jujur, percaya mempercayai"

then kitew couple lepas tu, kitew happy, then about six to seven months i guess, kitew break sekejap lepas tu, coz i tak bole saba lagi dengan sikap u yang i duno, seems like u pentingkan perasaan sahabat2 u, dari u pentingkan perasaan i.. sometimes, i sedih, bile i perlukan u, u takde mase tu, i sedih, orang lain yang ade di sisi i.. u imagine b.. camne i mase tu? i did contact u keyh.. i carik u..


sebulan. sebulan tempoh i break dengan u.. i a bit lose.. i tak happy, mase i mintak break dengan u, i takde ape2 perasaan, sedih pown tak terdetik kat hati i, i ok, tapi u nangis2, i just terpaku macam tu.. esoknyer, esoknyer, bangon jek dari tido, i tengok gambar u, i rase sedih sangat2, tumpahnye tangis i b.. baru i taw mase tu i sedih, i sedih hilang u.. i sedih sebab baru i taw i sayang u.. sangat2..


"hilangnye seseorang, munculnye seseorang"... ye, die datang untuk tenangkan hati i serabot, jiwe yang kacau.. die yang banyak bagi i semangat, dorongan sampai i bole untuk lupekan u.. tapi sekejap.. maksod i kat sini, bukannye i dah jatoh cinte kat die, die pown dah ade gf die, sangat sayangkan gf die, i bersyukur sangat2 die muncul dalam hidop i.. terime kasih die..

"sudi tak u jadik gf i amira jamaluddin?" 

kata2 tu buat i tergamam sedikit..

i terdiam, i nangis and i jawab.. "ye, i sudi jadik gf u"..

sampai la semalam bersamaan 22 september, our anniversary, i kol u just wanna to say "happy anniversary b.." sampai sekarang. i dah tak contact u lagi, u know whats the reason right? bukan pasal u tak angkat fon okeyh..

so... HAPPY ANNIVERSARY B.. I SAYANG U..

p/s: i need to think back about u b.. u hurt me.. u make me sad, but yet, i still love u..

Wednesday, September 22, 2010

for the last time bby....

this is it..

"i cant even take it anymore longer"
"do what you think and i think what is right"

ini juga terakhir kalinye i nak sedih2 pasal u, takde mood pasal u, everything is about u..

guys, entry kali neh, a bit emo sikit okeyh? coz i am self, too.. emotional right now..  ok, guys, last monday.. ya allah.. dari pagi, sampai petang, bole percaye tak aku tak makan ape2? lunch? jaoh sekali lah kan, memang ntah la, aku takde mood langsong nak makan.. senyum ape tah lagi..

lagi satu yang sengal habes, aku dah siap2 nak pegi kelas "pr" then aku tibe2 cam taknak g.. arghhhhh! siyes bende2 camneh bole wat wa tension habes! 

my roomies dah pelik, mase tu die tangah on9, pastu tengok aku tak gerak2 lagi pegi kelas, tengok pown aku dah siap2 an, then eima tanya "aik, tak g kelas ke mia? dah siap2 bagai? pastu taknak g?"

aku just one word "tak.", "aku tak pegi"

.......masing2 diam.. eima taw aku tengah hati panas mase tuh..

pastu status aku kat ym.. "no mood"

then eima  cakap "erm, patot lah ko takgi klas, no mood ughupenyerrrr"

aku juz "yup"...

aku dah rase sucks habes.. korang akan taw what is actually i am facing.. setelah bace entry2 sebelom neh.. 

Tuesday, September 21, 2010

a lot of request! HA HA HA!!!

HA YE TUAN2 DAN PUAN2, MEMPERSEMBAHKAN!!!!! hahahaha....

gile weh aku arini, sangat2 lah gile, gilenye sudah naik!! haiya!!! hahahahhaa...

ni kes aq n wif my roomies... eima gile namenye.. hahahhaa! citenye camni, masing2 dah boring ngadap laptop masing2, on9 fb pown takde perasaan beb. takde feeling..

pastu, sebelom tu, cam bese la, aku tido mase tu, pastu aku bangon, bangun2 jek aku g carik makanan.. lapo beb lapo! hahahhaa... time aku tengah mencekik tu, si eima n syamin dok sibok2 namke katon bagai.. shin chan lah, doraemon la ape lah...

muke aku dah pelik dah mase tu, cakap "euwww, takde keje, katon bagai" hahahhaa...

then aku g kat eima ape sume, tengok die watpe, tengok2 die sedak asyik men"download" gamba2 katon nak upload kat fb die.. name fb die "eima amie" ha. t tengok lah.. <<peh, market ko an!!! har har har

dah nampak die upload sume, aku comment lah die nye.. bese lah comment2, bosan an.. pastu ntah ape aku cakap n eima cakap, tibe2 pasal sailormoon aw mase tu, hahahha... tu yang aku suroh eima nyanyi kat aku tuh! hahahha.. neh die.. OOOPPPSSS, yang video tu tak bole ditunjukkan, disebabkan hal2 yang tak dapat dielakkan. wakakakak!!!

dah lepas record yang eima nyanyi, pastu kitorang record plak yang dua org plak.. hahhaa.. tu eima punye idea lah! tadi aku! hahaha... masing2 nak pakai pijamas kan, cute la pulok, tett!! pe? korang nak euwww? ade aku kesah? wa punye suke lah! hahahaa.. kan2 eima?

tadi gile lah, bb aku bole wat hal pulak kan, patotnye laju jek surfing loading ape sume, neh lambat semacam, yela, lappy memang aku on dari pagi sampai petang, memang la kan.. hahaha.. kitorang nak carik lirik sailormoon tadi dengan penuh semangat, jiwa raga! hahahha... ko tengok betapa gilew tak gilew kitorang? hahahaa...

video
p/s: credit to syamin, tolong record video neh, hahaha.. mari kitew saksikan hasilnye! hahahhaa! hambek!!


to eima: TERIME KASIH!!! SORE KO MEMANG SEDAP EIMA!! AKU INGAT KO PASNIE! TERBAEK!! HAR HAR HAR.. :P

muke ko happy, tapi hati?

errr..... sesi luah perasaan jap.. peace yaw!

aku.. errr.. aku.. errr.. ok fine. aku memang ade problem skang.. semenjak dua menjak, aku ngaku, aku memang suke bersendirian jap, n sory guys, mane2 yang msg aku tuh, yang aku tak reply.. I AM SORRY.. aku tak bole. aku tak bole kalo ade problem, lagi2 problem tu tgh fresh lagi, pastu ko nak suroh aku hepy2.. memang bole.. aku appreciate sangat2.. tapi, aku tak bole sangat2 mase tu.. so, aku harap ko paham keyh? thanks..

erm, neh lagi satu, actually, esok anniversary kitorg.. aku ngn amin.. n. neh yang aku malas nak cakap. nak cakap sdey, nak cakap sdey.. touching.. bile sentuh bab neh jek, aku touching.. air mate dah bertakong.. huhu.. neh mane yang rapat ngan aku lah taw.. korang bayangkan keyh, hubungan kitorang dah setahon. pastu, tak pernah jupe.. korang bole bayangkan tak betape tingginye kesabaran di situ? nampak tak? bodo seyh, haaa.. aku dah cakap tadi kan, aku dah la mood tak bape stabil,

"b... i need to see you okeyh!!! u bole faham tak b?" u ingat i nak kikis duit u? ingat i neh tak tolerate ke nak bia u kua duit n mase u kat sini? ha? u ingat i tak pikir sume tu?

semalam, aku msg ngn "die".. giler! "die" msg seolah2 macam dah give up taw tak.. selepas setahon? eii.. dapat jek "die" kat depan aku neh, dah lame aku sepak2, n aku tak taw la aku cakap ape kat die nanti.. giler kowt! memang aku tak bole terime langsong.. semalam aku dah nanges2, then teros tido. kalo tak silap aku, belom pown dekat pukul 12 mase tu..

then dalam pukul 1.30, aku kol "die".. die angkat then cakap "syg, tido lah.. ngantok.."

ok fine, aku teros off nfon, tido!

"b.. i memang betol2 tak puas hati dengan u.. kenape u cakap camtu ngn i semalam? u sengaje nak suroh i benci u? what the hell. i memang tak bole terime langsong.. u taw i syg u camne, then u nak wat i camni plak? gile! i hate u! i hate u!

bismillahhirrohmannirrohim..

sory guys.. aku dah lame sangat tak update.. idea tu memang dah ade.. tapi, ntah la.. nak update rase malas, takde mood.. duno weh.. aku sendiri pown tak tau kenape..


memang lately neh, mood aku cam tetibe agak lost jugak lah.. dah la aku tak dapat beraye ngan membe2 aku beb.. coz sangat la ramai yang datang uma aku, alhamdullillah.. tak putus2 orang datang.. tu takpe lagi lah kan.


then got some misunderstood ngan someone.. adoiii.. wa malas nak pikir argh..  tension! status2 kat fb pown wa asek tension jek, on9 fb pown wa dah takde perasaan.. p/s : dah terkeluar wa2 plak an, nampak sangat aku dah tension2 bagai.. skang plak period, tambah period pain plak.. then? dah tentu2 lah kan.. emosi bagai~~

Thursday, September 9, 2010

lelaki menangis? << cool facts...

hehe.. neh aku suke beb! so.. dengan ini.. aku nak share dengan korang.. bace keyh! info yang penting wat kitew sbg perempuan.. hehe.. :) lelaki, menangislah<< kalo nak taw dengan lebih details lagi..  

.Sejak dahulu lagi lelaki memang terkenal sebagai anti-menangis. Biasalah, ia kerana ego yang begitu menebal di dalam diri mereka. Walaupun hati mereka hancur ketika itu, tapi demi mempertahankan ego mereka, lelaki tidak akan sesekali menumpahkan air mata. Kaum lelaki sering beranggapan, menangis sama sahaja mengumumkan kepada dunia bahawa mereka orang yang lemah. Namun wanita perlu memberitahu lelaki pandangan tersebut patut diubah. Beritahu si dia kalau mereka ingin menangis atau berasa sedih, lakukanlah dan ia sesekali tidak akan langsung mengurangkan rasa kagum wanita terhadap keperkasaan lelaki malahan wanita akan makin kagum kerana sedar, jauh di sudut hati lelaki, mereka juga berjiwa halus.
Tetapi awas, jangan berlebihan menangis kerana kelihatan sangat buruk kalau lelaki menangis keterlaluan. Tahukah anda menangis akan membuatkan seseorang itu berasa lega dan dapat meredakan segala masalah yang bersarang di dada. Apabila pasangan menunjukkan rasa simpati, hubungan pasangan tersebut akan bertambah erat dan penuh kemesraan.
Mulut berkata benci pada hal…
Sebenarnya memang agak susah untuk memahami hati lelaki. Sifat mereka yang lebih fokus berbanding wanita yang agak emosi membuatkan sesetengah wanita begitu sukar memahami hati lelaki. Sikap wanita yang lebih menumpukan kepada perkara yang kecil dan remeh berbanding dengan lelaki adakalanya membentuk ‘satu dinding’ antara lelaki dan wanita. Ketidakfahaman dan kejahilan kaum lelaki dalam memahami perkara yang kecil dan remeh boleh menyebabkan kaum lelaki sentiasa dianggap tidak mempedulikan, tidak romantik, tidak ambil berat, tidak memahami, tidak macho, tidak peka, tidak prihatin kepada perasaan dan sebagainya. Perkara ini jika dianggap serius oleh pasangan maka ia boleh mencetuskan konflik dalam perhubungan.
Tapi tahukah anda, mulutnya sahaja berkata benci pada hal lelaki sebenarnya enggan berterus-terang. Tahukah anda bila lelaki akan bersikap begini:-
~ Saat bila pasangannya membeli beg tangan yang harganya sangat mahal tetapi juga sangat cantik. Sebenarnya lelaki ingin memuji tetapi kebanyakannya tidak tahu bagaimana untuk menyatakan.
~ Adegan ‘You Complete Me’ dalam filem Jerry Maguire. Ada adegan di dalam filem tersebut mengajar lelaki bila pada suatu hari mereka melukakan hati wanita, mereka hanya perlu menyebut satu ayat sahaja iaitu ‘maaf’ namun kebanyakan lelaki ego untuk melafazkannya.
~ Saat bila mana wanita bersolek terlalu lama untuk menghadiri majlis. Tapi lelaki tidak memikirkan bilamana teselit rasa bangga di dalam hati mereka apabila pasangannya dipuji oleh rakan-rakannya.
~ Jika isteri berkawan baik dengan rakan lelaki mereka.
~ Soal pernikahan. Ada sesetengahnya memang tidak sukakan komitmen tetapi ramai lelaki yang menyukai saat di mana mereka bangun pagi, ada peneman iaitu seorang isteri di sisinya.

p/s : credit to this portal! :)

say "i am sorry" is more than enough

Dear,

u've got no idea how much I care about u, how much I do love u.. geram I u taw tak.. ni buat "dear" yang mane lah taw bace blog I neh, and also my fellow readers.. geram neh geram.. nak hug ciket!!!

kenape u ego sangat? kenape u taknak mengaku, itu memang salah u rite? so? kenape u nak backup diri u lagi? why? u takot terjejas sangat ego u tu kat I? eiiii.. mencik! mencik! mencik!!!! grrrr.. takpe, taknak contact u dah.. lalalalla~ bye! majok!

tunggu u jek cntct! huh! :p

Tuesday, September 7, 2010

sana sini pown sama.. (mp3)

guys.. aku baru balik dari shopping neh.. yang shopping sangat lah kan.. beli jeans n cardigan jek.. TAPI, esok pergi kuar shopping lagi! wakakakkaa! :p

haih.. taw la da dekat nak raye kan.. tadi on the way nak g shopping complex, aku dengar kat radio lagu "hujan". kat dalam shopping mall pown lagu "hujan". kat kedai2, boutique2 pown lagu "hujan".. ish ish ish, memang nak suroh aku dengar sampai lebam lah neh kan! hahahaa..

so.. dengan ini.. aku dengan berbesar hati, aku letak lagu "Hujan feat Raihan - Salam aidilfitri ayahanda dan bonda" kat blog aku.. tak kire! korang dengar jugak sampai lebam.. hahahha! raye weh raye!!! yihhhuuuuu!!!


...sahabat...

terima kasih di atas segala2 nya.. sahabat.. kau yang teristimewa... :)

~sahabat~




sahabat.. mase aku sedih, kau selalu berada disampingku.
sahabat.. mase aku gembire, kau juge berada dekat dengan ku, ketawa bersama2..
sahabat.. even buat lawak yang ntah hape2, kau juge turut same ketawa dengan ku.
sahabat.. terima kasih atas segala sokongan, dorongan yang penoh kepada ku.
sahabat.. kau yang bername sahabat.. sesungguhnye kau sangat sukar untuk dicari.. akan ku hargai kau yang bername sahabat.
sahabat.. even singkat perkenalan kite, kau datang memberi sinar dalam hidupku.
sahabat.. sesungguhnye, kau tahu dan kau mengerti jika aku sedih, sedangkan rakan2 yang lain menganggap senyuman aku tu bermakne "ok" jek..
sahabat.. bukan mudah untuk aku lupekan kau, kau pernah hadir dalam hidupku..
sahabat.. aku kagum dengan kau, kau sentiase bersama2 dengan ku, tidak kire mase, tanpe jemu, kau sentiase dengar segala rintihan pahit manis dengan ku..
sahabat.. kau seperti bintang yang menyinari warna2 kehidupanku.. ^_^

terima kasih wahai engkau yang bername SAHABAT...




to : azraf, huda, oja, ekin, tasha, nadz, alif, dayah, pka, misha, jannah, dayah, fiza.. n sume sekali taw! yang kenal aku neh.. aku hargai persahabatan kitew.. masheh wak.. atas segala2nye.. n ofcoz, ur support! TERIMA KASIH!

p/s : dedicated to all my frens n buat semua yang mengenali diriku.. ceeewaaahh! hehe.. aku touching cket malam neh.. hug!!! hahahaa.. "SELAMAT HARI RAYE MAAF ZAHIR BATIN" :p

Monday, September 6, 2010

awak, kan saye dah cakap, "saya sayang awak" :)

malu la pulok saye wak, post entry neh.. hehehe... ^_^ ingat nak letak some dialog kat bawah neh.. tapi, takpelah, just let it be privacy.. haha.. malu lah!!! 

pagi sampai petang tu kitew contact seperti biase.. sampai la saye balik rumah, keluar dengan parents beli barang.. then, awak tanye saye, 

awak : "keluar dengan sape?"
saye : "keluar dengan parents, mbe majok,.."
awak : "hahha.. kenape die merajok?"
saye : "merajok sebab I tak inform I dah balik jb.."
 
p/s : u guys know what i mean rite? sape "mbe" saye yang merajok tu..

*selepas tu, teros awak tak msg saye lagi, saye msg awk "b..." pown awk xlayan jugak, merajok marahkan saye.. saye taw.. tap saye wat duno jek.. erk?? hahaha! sebab mase tu saye nak g bazar ramadhan beli makanan.. hehe.. tapi awak, balik dari bazar, saye tetep ingat kat awak, sentiase pikir kan awak.. "kenape awak tak reply msg2 saye.. sobsobsob.." :"(

biasenye saye akan msg awak "selamat berbuke pose b.." tapi saye tak buat<<(nak merajok jugak!), sampai la jam menunjukkan pukul 00:49 awak msg saye "dah tido?" ya allah.. sukenye saye awak.. dengar jek bunyik msg dari awak..<<(sabhi saadi - nadiku), saye teros tersenyum.. :)

saye tanye awak, kenape awak tak reply msg saye, kenape tak angkat fon bile saye kol awak? marah? merajok? awak cakap "both.." , "sebab I jles"..

saye pown cakap ngn awak "b.. I've told you, I love u.. only u.."  :)

sebelom tido, saye kol awak, sebab nak dengar suare awak, saye nak cakap "saye sayangkan awak, I love u.." lepas tu, saye tido sambil tersenyum n tengok gamba2 awak.. "kan saye dah cakap, saye sayangkan awak.." ^_^

then, lepaskan dah terang kan sume, then kitew tros msg seperti biase, awak tido awl sebab pagi neh awak ade klas pukul 8:00.. fokus dalam klas ye awak.. sekian~ 
 




Sunday, September 5, 2010

tengok orang dah macam ulat

aku tengah syok2 dok on9 neh, mak ketok pintu, masok bilik, cakap "mia.. siap2, nak g jalan neh, ha, nanti nak beli ape jek nanti??" ha.. cepat siket siap tuh, lambat, tinggal! hahahhaha.. uihhhh! aku pown ape lagi lah, teros terjun lompat jek dari katil tuh! hahaha.. tak senonoh lah ko neh mia!! (ade aku kesah??.. wakakakkaa!)..

sebelom g shoppin complex tuh, g kedai taylor jep, amek baju, baju raye dah siap yaw! baju raye aku kali neh, alaaaa wak... ciket2 jek wak, 2 pasang jek, satu baju kurung moden. satu baju kurung bese.. yang len, pakai seluar jeans! hahahha... ha.. aku de cite jugak kat roomies aku,

aku :  "ema, baju kurung ko bape pasang tahon neh..?"
ema : "lima pasang daaaa"(muke mmg xleyh blah..)
aku : "makkkk aih... banyak beno2... aku rilek jek dua pasang jek kowt..."
ema : (ngan muke pelik) "aik.. abes ko beraye camne..?
aku : "aik.. raye cam bese lah wak.."
ema : "habis, baju raye dua pasang jek..?"
aku : so?? bole jek lah aku beraye, pakai jeans lah pastuh! hahahha.. pe laaaaa..."
ema : "KO GILERRRRR?!!!" hahahhaa.. orang beraye pakai baju kurung, ko beraye pakai seluar jeans!"
aku : "hahahah!! bole jek la gilerrrr... asalkan pakai baju, yang penting first raye n second raye pakai baju kurung, kalo dah first raye pown dah pakai jeans, baik ko dok oversea jek, tak yah sambot raye.. GILER!! hahahaha..."

p/s : aku ngan ema memang camtu cket, kepala bile masing2 dah giler, neh la jawabnye.. hahahhaa!

?? aku dah cite pasal ape neh?? tadi aku cakap pasal " tengok orang dah cam ulat " kan..? hahha.. ok2, tadi, belom jek nak park kete lagi neh, dari jaoh dah nampak,,

abah cakap : "aihhhh,, banyakkknye kete...."
mia : bese lah tuh... sunday.. memang lah banyak, orang nak shoppin raye lagi.. (pedulikan sume tu, asalkan         dapat shopping yaw! ekekee!)

dah park kete jek, masok, masok2 jek, ya allah, aku dah pening2 lalat, nak masok pown bole berator.. uihh! giler! aku tak bole tengok bende2 camnih.. cepat pening, dah macam nak beli makanan kat bazar uitm, same lah neh, nak jalan pown kene berator!

ceghite nak beli kedai kasot, aku dah usha sume kedai, tapi takde satu pown berkenan, yela,, ramai orang, camne nak tengok? dah! aku decide kuar jek, jalan2 jek, makan angin.. fuh! first time lah beb, aku cakap n buat macam tuh, bese aku tak kesah orang ramai ke hape ke, yang penting aku shopping.. n puas... ramai gile kowt tadi, tu yanng aku tengok orang dah macam ulat jek tuh....

tapi, agak ok lah tadi, berbekal kan duit yang akak aku bagi tok shoppin raye, dapat lah aku beli tudong rm58 hengget.. <<tudung jek dah 58 hengget, tak masok baju, seluar, duit sekarang kan, tapi.. satu lah aku, aku kalo dah berkenan, dah tak kire, mahal ke murah ke.. aku suke, aku hambek, janji aku happy, cukop..

lagi satu, lepas dah beli tudung, tadi abah ajak..

"ha.. try lah mesin neh.. ape ke name ntah.. ogawa namenye.. letak satu hengget n bende tu urut badan orang selama 3 minit.." << ha.. bapak aku cakap pown ade style beb, ter influence jugak aku.. hahaha! cayalah abah!

aku pwn ape lagi, try.. aku time tu, aku ngan mak aku...

saat2nye....~~~


agak terkedu jugak lah aku dok try mesin tuh, mane tak nye.. letak jek duit, pastu mesin tu teros on pastu dok kepit aku punye kaki! hahaha.. muke aku dah cuak jek mase tuh, dah la ramai yang tengok neh, bende tuh kat tengah2, memang la jadik perhatian ramai.. mase yang tak bole blah, mesin tu urut belakang2 sampai kat kepala.. wahhhh.. aku cakap korang.. "awesome" lah! hahaha.. lega.... TERIMA KASIH OGAWA...  sambil nyanyi lagu ogawa... lalalalalalala~ hahaha!.  :p

abah.. abah... heee.. heee.. :)

hari raye dah nak dekat neh abah... bilew nak ajak mia g shopping!!!! wawawawawa... touching lah camnik!! wawawawa...

hahaha.. manje kan aku,, hehe,, bese2 aje... ha.. aku bukan ape beb, bab2 g shopping neh, wat rambot, abah  tercinte saye neh yg ajak, neh da satu ari balik, takde ajak kua pown.. (hahahhaa.. baru satu ari lah ko neh mia balik uma!) tula pasal! abah lom ajak mia g shopping neh, bilew nak g neh, nak g ngan mbe2 xbesh.. sebab............. nanti nak beli barang kene gune duit sendirik! hhahaa.. peace yaw! lepas raye baru kuar ok? hahahha.. alololo...

hep2.. aku dah buat senarai2 barang yang nak kena beli neh.. hahhaa.. kata "pelanggan berhemah beb" hahahha.. yg mane nak wat perm rambot lagi, baju lagi, jeans lagi.. kasot.. aduii! aku dah la pantang tengok kasot neh, even kasot dah berlambak kat dalam almari tu tetap jugak tangan gatai nak beli kasut baru..

neh sume gara2 aku keje kedai kasot lah dulu, pehhh! memang besh beb keje kedai kasot.. sampai skang, klao aku jupe mane2 kedai kasot jek, mesti masok! hahaha.. (so b.. kalo u ajak i kuar g mane2, kalo i jupe jek kedai kasot, so, paham2 lar yer.. hehe..)  aku keje kedai kasot dulu time lepas spm.. gaji,, fuh!!! agak seribu lbey~ bukan nak riak ok.. sekadar share pengalaman.. seribu lbey time kitew umo baru lepas spm.. ape lah sangat.. ye dak?? baru nak mengenal dunie luar, taw seronok aje, dapat duit, g have fun sane sini..

tapi, sayang, aku keje sane tak lame, sbb dpt offer further study kt uitm..<< ckp "further" cam konon2 nak study kt oversea! poyo! hahahahha... erm.. sdey beb.. kalo tak, Miss Chong dah nak bagi aku satu kedai tok aku handle beb.. wow! kalo tak, dah kaye beb aku skang.. hahahhaa.. besh!!! grrr... takpelah... maybe next time...

so... abah... pat lah bawak mia g jalan.... nak beli barang,,,, ciketttttttt jek.. hahahaha! yg ciket abes~~ lalalalalala... lagi satu guys.. i am a shopaholic person.. even kat segamat neh pown bole jek chances tok men shopping kan diri.. wakakakka! bukan begitu oja? hhahhaa..

abah... abah.. heeee.. heee... nanti titew g shoppin.. eyh2?? heeee.. wink2! ;)

penat "gode2"

ya allah wak.... penatnye saye wak... dok "gode2" tadi.. hep.. taw ke "gode2" 2 hape? ha.. pikir bukan2.. tpok dahi tu kang! ishhh.. "gode2" tu erm.. dok "fixed" kan something.. haih.. betolkan something tadi.. eee.. penat! penat! n penat!

tadi.. download lah satu template neh tadi taw, pastu cam bese lah.. tengok2 rase cm ok, cam besh jek then save, sebelom save tu, preview tengok sume ok taw, sekali I bukak, tengok betol2.. eiiii.. I pantang neh kalo tengok something yang tak betol cket.. mana tak nye awak, ade ke ptot wak MY BLOG POST APPEAR TWICE! TAK CAM PELIK PLAKKKKK~ eiiii... pantang betol lah.. mule lah gatai tangan NAK JUGAK YANG CAM TADIK! sumpah, I tak bole tengok kalo bende2 yang tak betol neh.. slagi tak betol, selagi tu lah I dok try sampai betul, sampai dapat ape yang I nak..

I ape lagi lah kan, tangan dah dok laju dok tekan tab2 yang ade kat sini, setting lah, customize lah,, still xbole gak neh,, aduiiiiiiiii! pastu, yang tak bole blah, revert balik old template, pastu SAME JUGAK! eiii.. hati mule dah menyirap dah neh.. macam I cakap tadikan.. I ade satu semangat yang macam tak bole tengok bende2 yang tak betol neh, nak try jugak sampai dapat...! tak kire!

try2 pown same jugak kan, then pegi dekat 'bolgger help" i tulis jek.. "why my blog post appear twice" kenapa, kenapa n kenapa.. eiii.. bikin orang kusut jek taw! haa.. Alhamdullillah.. jumpe jgak solution nye.. kalo tak.. memang aku tak bole tdo malam nmpknye neh.. haish... anyway.. THX BLOGGER HELP! TQ! phewwwwwwww!

p/s : agak cuak nak tuka template baru!!! eiiiiiii!!! geram!!

Saturday, September 4, 2010

"orang tu and awak" punye hal

uihhh.. rily2 sick of these..

a bit sucks la kn kalo ade orang2 cmni.. ade lah couple neh kan, kalo gado2 then nak ngadu kat orang.. dah kenape.. "rumah tangge sendiri, tak perlu lah nak kepoh2 kat orang.. ok? then pliz lah.. watpe orang tu nak sibok sangat ngan bf awak tuh.. awak sendiri  pown taw orang tu tak layan n memang xlayan bf awak tuh kan.. so?? kalo ade ape2 between u and bf u, u nak carik2 orang tu watpe yaw? geli taw tak! eeiiii.. dah la awk.. tolong la.. awk n bf awak sendri taw kan orang tu dah ade yang punye.. eiii.. ringan jek tangan orang tuh neh nak sepak2 jek..

sabo jek lah orang tu, bulan2 pose neh kan nyah.. tak pasal2, orang tuh tengok pp ko pown.. ringannnnnn aje.. hahhaa! dah! jangan carik orang tuh lagi kalo de pe2.. u solve it your "couple2 matter" by your own.. thx awak..... wekkkk! banyak2 kali! hahahaha..  :p

...perempuan...

girls.. biase lah.. kalo marah, kalo kitew ckp "dah2! awak pegi sane, jangan carik saya lagi! mencik! " << itu tandanye, perempuan minta dipujuk... (err.. cam ayat aku jek?? hahhahaa!) :p


  1. perempuan, walo camne buzy skali pown, tak kesah la kan.. dengan kawan2 die ke hape ke, TAPI, dalam fikiran die, SENTIASA INGAT KEPADA SI "DIA"
  2. perempuan, sentiasa inginkan perhatian, belaian, manja..
  3. perempuan, sentiasa menyokong ape yang si "dia" lakukan..
  4. perempuan, lagi skali neh aku cakap, kalo perempuan mjok,, PUJUK!!! taw!
  5. perempuan, sebelum tdo, mesti nk dengar suare si "die"
  6. perempuan, bile dah jatuh cinte ngan si "die" she sticks to the one person only (aku tak taw la kalo players kan.. no komen..)
  7. perempuan, hatinya sangat lembut, so DON'T U EVER SAKITKAN ATI DIE TAW!
  8. perempuan, die akan sentiasa luahkan isi hatinye kpd si "die".. (cakap I LOVE U smpi lebam! hahahhaa..)
p/s : err... neh aku lah sume neh... hahhaha.. wakil daripada kaum2 perempuan sekalian lah.. wakaakaka!

"nanti, bile dah tua, syg nk cmni jugak keyh.. still romantik.. i love u b.. only u.." :)





Thursday, September 2, 2010

kazhaijie kuaile!!! :) aka SELAMAT HARI RAYE PUASE!!!

situation 1- mandarin punye ceghite

7.10 a.m - wake up(urghhhh.. malasnye nak g
                  klas.. sib bek ade quiz.. kalo x...?? :p)

7.2o a.m - baru habis mandik!

7.45 a.m - siap2 lah ape lah, perfume bagai...

7.55 a.m - sepatotnye dah bergerak, tapi tunggu kat bawah mutiara..(ekin lambat angon!!! grrr.. hehe..)

8.10 a.m - berangkat ke kelas...(sorry laoshi lambat.. weeeee~ ;)  )


situation 2 - aku dah nebes neh! wawawa.. :"(

laoshi cakap : "ok.. kitew mula daripada belakang.. beritahu awak punye ayat which is  soalan dan jawapan.."

aku : "ok! wa da siap.. ape ke hal... hahhaa!"(uit, dapat plak aku cakap camni, aku duduk depan lah..)

budak demi budak : "........."(dorang cakap la pe2 ayat dorang)

aku : "aisey, turn aku pulak.. "(sebelom tu dah cakap ngan ekin. "ekin2, aku nebes doe, muke laoshi dah laen.. huhuh).. AYAT AKU>> "shi bu shi Maimun Amira de pengyou" (bukankah Maimun Amira punye kawan?)

laoshi : "ulang lagi sekali"(dengan muke garang die! uhuk! mencik! wawawawa)

aku : err.. "shi bu shi Maimun Amira de pengyou?"(akot!)

laoshi : "subjek di depan! "(wooo..) << ade jek suara latar kat belakang.. hahhha!

aku : "aaa.. ok2.." : "Maimun shi bu shi Amira de pengyou?"
                            >> "Shide! Maimun shi Amira de pengyou "(ye! Maimun ialah kawan kepada Amira)

aku : phewwwww!  #:-s  lega beb, sib bek betol, sumpah! kalo bab2 die suruh wat latihan jek, rase seram sejok, seram sejok jek.. helo,, die garang kowt! uhuk! huuuuu~~

pagi yang hening

?? pagi yang hening ke, hening di pagi neh? hahaa.. pe2 jek lah. yang penting korang faham.. taw! :) hehe.. sedang enak2 jek aku dok sapu jem coklet kat atas roti neh tok menikmati hari2 sahorku seperti biasa, ade jek la suara2 "aneh" yang aku dengar.. << "de orang cakap kat saye, bulan2 macam neh, mane de "such a thing" lah awak.. dah2 yang penting, sebelom tdo, bace doa dlu keyh! "^_^ hahaha.. ecececehh.. ingat kat die plak.. eiii.. aku pown ape lagi dok beranikan diri lah, kuatkan diri.. kalo bole bagi makan penampo, dah lama aku bagi penampo jek taw. hahaha! cuak abes aku.. ooppss.. takot neh nyah.. 
arghh.. aku pown ape lagi, online skali la jep, daripada dok duduk termangu tak buat ape, ingat lepas sahor nak STUDY jep.. tapi xpe.. update blog jep.. SEKIJAP SAHAJE! haha.,, study doe.. pagi neh ade quiz mandarin.. :) bye~ salam sayang dari saye,, MIA~ ^_^

Wednesday, September 1, 2010

I'M PROUD TO BE MALAYSIAN

MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!
rasa2nye tak salah n tak terlambat lagi untuk aku mengucapkan "SELAMAT HARI MERDEKA" kepada semua warganegara Malaysia.. sory guys, lame bebeno tak updatenyer... bz aje memanjang.. hep2! assignment PR.. adeh.. nk kne crik journal plak.. see ya guys! muuuaaah! selamat hari merdeka! LOVE YA! ^_^

nak makan ketam!!! wawawawa...

ketam oooo ketam.. geram aku!!
aku rindu kat masakan mak aku neh.. kafe kat mne2 uitm segamat, korang letak menu nih pliz! haha.. yg dapat?? plak~~



eh eh ko nih ketam... rase nk makan2 jek ko nih.. wawawawa..





uhuk! memang gile lah wei.. MIA.. ko taw jek lah.. mia kalo dah nampak makanan.. LEBIH2 lagi time2 bulan pose.. ko cakap jek ape. sume nak dibeli nye.. tapi.. tu la kn.. orang cakap "air yang ditenang jangan disangka tiada buaya" ahakz!! entah ape aku merepek la gilerrrrrr~ haha.. mood tak berape nak stabil nih ha.. "pms" la katekan.. aduiii...

ceghitenye tadi.. nak g bazar kt depan tu ha.. eiiii.. tak taw lah kenape.. tengok makanan.. ya allah.. takde selera langsong! puas dah "bertawaf" kat bazar 2 ha, crik makanan! makanan fevret aku pown tak tengok.. korang bayangkan jek la, aku yang suke dessert n puding2 nih 2 bole pandang sebelah mata jek..(nih memang dah case serious dah nih).. yang si oja nye pown layan jek la aku, dok hulu ke hilir carik makanan.. hahaha.. :p