Wednesday, February 2, 2011

Lets Follow The Flow : Tips atau Tidak? (ikotsukahati)

Salam semua,

Tadi baru kejap singgah Blog Izyan Shamba. Saingan sengit masa time time Blog Baru Pilihan Malaysia 2010 dulu. (bajet macam dah lama jek an? hahaha..) 

Iklan jap : "Weh, aku sipi2 jek kowt ngan ko arituh! Hahahhaa.."

Okay. 

Basically lah kann, korang sebagai blogger, tak kira blogger lama atau baru, pernah tak dalam satu hari tuh, tak ada langsung mood untuk berblogging? 

Suara majoriti :

'. . . . .' (diam sekejap)


'adaaaaaaaaaaaa'.. 


'hahahhaa!'


Tak selalu pown atleast ada Kan? Sadis an? Takpe, Kita sebagai manusia biasa, biasalah kalau takde mood dalam hari hari kita. Itu normal. Tak perlu risau. 

MJ tahu, bila kita dah ada blog, konon konon dah agak 'stabil' blog kita neh (maksudnya kat sini orang dah tahu blog kita), kita agak ke arah mementingkan trafik. Betul atau tidak? Jangan jadi hipokrit pliz.

Bila trafik takde, duit pown tak masuk? Haip, betul er? Hahaha.. No komen! Pasnih tunggu entry MJ pasal Buffered Earning, Metered Earning (bunyik kasi poyo2 siket). Hahaha.. Jangann, tak baik poyo2.. No no MJ.. Hahahaha.. =)

* Tak semestinya Buffered Earning berkaitan dengan trafik. (more details coming up soon)

Bagi MJ, kalau kita dah betul betul takde mood time tuh, just.... Cuba untuk bagi 'masa' kat diri awak pulak keyh. Tak perlu paksa paksa, tak perlu berkerut dahi untuk hasilkan satu entry yang kadang kadang belum tentu kita rasa 'puas' dengan nya. (bukan 'puas' tang tuh la ngong. hahahhaa..)

Ingat, setiap tulisan dalam entry kita boleh menggambarkan keperibadian seseorang. Kita boleh tahu seorang penulis itu dalam keadaan sedih, gila, sewel dan sebagainya. Hahaha! Okay. Siyes MJ! Siyes!

So, the best word it is, just follow the flow sayangg, take time to 'chillex' yourself. Easy mann, perhaps, it helps you with the lots lots lots of idea in your writing! Blogging is fun. Takmo serious sangat dehhh! Hahaha.. Nak kekal mudaaa takk? Kahkahkahkah! =) 

27 comments:

platipus said...

ok..ini entri terbaik kau setakat ni!..



hahahahahahhahahahahahahhahaha


muda remaja gitu!..hahha

nuR izyan said...

sis mia...huhu..terharu..
thx sis tok kate2 semangat ni..
isk3..terharu taw...
hehe...mybe kepala serabot dgn assignment n probs yg plbagai tu mood blogging ntah mlayang dah..hehe..
thx again sis..
LOVE U <3 :)

M I A J A M A L U D D I N said...

platipus~ ko siotttttttttttttt!!! hahahhaa..

M I A J A M A L U D D I N said...

nur izyan~ hahhaa.. yes dear.. hey, cheer up oke? =)

mia said...

oMg..jatuh hati dgn entri ni..so trueee laa syg..hakakhakhakha..eh mia nmpak matang di sini..hahahaaa...

M I A J A M A L U D D I N said...

masheh syg!! semenjak meningkat dewasa neh kannnnnnn.. hahhaa!!

Rara Farah said...

yela...bab mudaaa bagi kat tipus....waaaaaaaaaaaaaa....


hehe..entry nie memenuhi ciri-ciri diriku skarang..macam paham2 je ni....

M I A J A M A L U D D I N said...

hahhaa.. klo ko nak, aq boleh tlg letakkan.. hahahha!!

bese lah dear.. kite sume pernah alami.. rite? =)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

mia sayang...ala,tgk sis..takder mood wat bodoh je..haha.relaks la.

Pendekar Berkuda said...

tak paham bebeno..

Fuziani JSR said...

Setuju.... entry kita banyak menggambarkan mood kita ketika menulis....

M I A J A M A L U D D I N said...

kak LM~ hahaha.. loikeeee..

M I A J A M A L U D D I N said...

Pendekar Berkuda~ hang nehhhhh.. grrrrr

M I A J A M A L U D D I N said...

Fuziani JSR~ boleh nampak kan? hehehee..

kay_are said...

follow the flow ye.. ok nasihat di time..

M I A J A M A L U D D I N said...

haha.. tq...

nur aisya humaira said...

Assalam..
betul2,setuju ngan penulisan kita menggambarkan mood & perwatakan seseorang...:)

Entry terbaru ►Blogger : Kenali Follower Saya 3..!!:)

hiro said...

MJ ku..kah2

ZACK ENTRY said...

nak ada mood, kita sendiri yang kene hadirkan mood tu..kan? kan? heheh

E.d.Y said...

yup..betul tu..setipa entry mesti dari jiwa...kalau xde jiwa, jgn update

zahidah dihaz said...

hahahahaha...pernah tak ada mood berblog hampir sebulan....asyik layan drama korea je...hehhhhee




new entry: http://dihaz17-foryou.blogspot.com/2011/02/2011-tahun-yang-ajaib.html

TAYAR PANCIT said...

hai awak :) saye da join awak:)
follow me back ok :) http://tayarpancit.blogspot.com/2011/03/2011-fia-formula-one-world-championship.html

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam...gua suka post yang ini
alamak tulisan gua caca merba dan silap eja... aku sama cam tulisan aku gamaknaya

alongxp said...

mmm...mls ar nk fikir sgt psl earning nih...sll mengecewakan...kepuasan berinteraksi,perkongsian tu yg wat sy ade semangat nk blogging, anyway,sy tag kamu kat cni http://kakicandid.com/blog/2011/03/28/entri-kongsi-idea-laptoppc/ join ye? tq...

Yasmin Aris ♥ said...

lame tak update ? Hehe

Rara Farah said...

nak komen..nak komen...

ehhhhhh..nie entry kau yang tahun brape eh??sila ingatkan aku..hehehe

Chiq said...

aku slalu type pada apa yang aku pikir, sekurang2nya aku jujur dan aku tak peduli apa org pikir. terima kasih ja pada pemberi nasihat :)