Friday, December 31, 2010

Nuffnang dan Metered Earnings!

Hahaha..

Syukur, Alhamdullillah..

Mula mula sekali, aku nak korang tahu, sebenarnya aku dalam kepenatan sangat sangat sekarang neh. Lajuuuu jek aku type neh ha. So, BACA! Hahaha..

Pehh.. nampak macam gua blogger sejati an? Hahaha!


Serious, tak sangka, dah lama sangat tak hapdet weh.. Tapi tuh la kan.. dah namanya rezeki.. Ye dak? Hehe..

Kalau korang perasan, sejak kebelakangan neh, aku tak berapa nak hapde sangat.. Macam biasa, entry entry yang lain sudah siap ditulis, entah bila nak publish tak tahu. Semua tips tips pown dah ada. 


Actually(dengan nada yang betul betul kepenatan), tadi aku pergi account Nuff aku..


Syukur sangat sangat. Masuk neh, dah 3 Metered Earning dah.. Alhamdullillah..

Terima kasih kepada pihak Nuffnang kerana sudi memberi kepercayaan.. Wahh wahh.. Gua tak tido malam ah malam neh.. Hahaha..

Meski pown baru 3 Metered Earning, berbaloi jugak lah.. penat lelah aku an.. Hahahha. Poyo.


p/s  : MJ perlukan rehat sekarang neh. Shiyes. Terlampau penat. Banyak berjalannnnnnnn jek! Hahaa..

p/s 2 : Happy New Year guys.. Nantikan entry entry aku yang akan datang. Rindu aku! Grr.. Haha..

p/s 3 : Berblogging sampai lebam! I love Blogging!


Monday, December 27, 2010

CONTEST NAK MENANG HEADER BLOG MAKEOVER!

Kui kui kui..

Sibukkkkkkk jek! Hahaha.. Mula mula sekali wanna say thanks to Iqa sebab kasi intro baeekk punya pasal Cicak dan Lebah neh. Dari situ, baru aku tahu pasal Si Cun melecun cicak dan lebah.. Fuhh. shiyes! Cunn.. Ececehh.. Hahaha..

p/s : Iqa.. Ko memang chunnn beb.. Hahaha.. Aku selaku kawan blogger ko berbangga ko masuk paper arituh! Haha..

p/s 2 : Moga ko kekal bahagia bersama si dia.. Jeles akak(sengau pliz). Teharu =')



Cik Sri, tengok neh ha, template saya yang sekarang. Sadis ohh, header pown TAKDAKKKK! Hahaha! Saya ulang Cik Sri, header pown takdakk! Hahaha..




Ha. Tengok tengok. Kasihan kan saya? Header pon takde taw. Tapi takpe Cik Sri, saya totap berbahagia walaupun takde header lagi. Hahaha. Orang cakap, isi nya sahaja yang penting kan? Hahaha! Think soo typical answers, but thats true! =)

Bukan taknak buat header sendiri, cuma saya lebih suka mendapatkan khidmat atau servis 'profesional, segala adik beradik expert dalam bab bab header neh Cik Sri. Shiyes. 

Pernah buat header sendiri, tapi skill nak buat tuh hampeh. Tuhh la, sapa suruh hang tuh 'perfectionist' sangatt? Semua kerja nak kena buat dengan teliti. Huhu.. (cakap diri sendiri) ='(


Bila tak jadi, mula lah nak tarik muka monconggg seribu. Pastu cekik leher orang cakap 'Woiii! Napa header aku tak jadik woiii!! Ko lah neh kannn.. Grr.. ' Dush dush! Hambek! 



Sebab tuh saya serik nak buat header sendiri Cik Sri.. Saya taknak orang di sekeliling saya menjadi mangsa keadaan... Tragis nanti.. Hahaha!




Yang neh untuk bahagian content ye Cik Sri. So that Cik Sri boleh nampak dengan jelas. (Gabungkan kedua dua gambar dengan di atas.)  Bayang kan.. Kui kui kui..

Ha. Amacam Cik Sri. Boleh nampak a whole page layout saya sekarang neh? Huhu. 

Puas mencari designer designer, godek godek itu ini, tapi masih belum yang melekat di hati. Shiyes. First time tengok hasil kerja Cik Sri. Mengkagumkan. Simply simple yet looks elegant. Kena dengan layout saya sekarang. Simple, Modern.. (puji diri sendiri! hahhaa!)

Mengikut terma dan syarat Cik Sri, saya harus menge'tag' dua orang.. Dengan ini saya mengumumkan calon calon nyaaaaa yang bertuahhhhhh! (dapat detect ini dua olang sangat suka contest contest. Hehe..) 

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*




Bereh Cik Sri.. Berehh! Hehe..  Harap dapat bekerjasama dengan anda. Terima kasih.

Sunday, December 26, 2010

500 BLOG!

Fuyoooooooo!

Dasyat oh, tadi aku tengok kat dashboard semua entry nak pasal 500 blog neh kan? Hahaha! 


Okay fine. 

Aku pon join samaa! Hahaha..


Ceritakan serba sedikit mengenai diri anda :

Profil :

Nama : Mia Jamaluddin 
Umur : 20 Tahun
Status : Available. Hahaha.. Opss. serius pliz.
Latar Belakang Pendidikan : Masih lagi seorang pelajar UiTM Segamat, Johor
Ciri ciri : Seorang yang sangat 'details', 'perfectionist'.


Tujuan menjadi seorang blogger :

Gulp. Soalan serius. Kui3..

Baiklah, secara asasnya, hanya ingin bercerita dan berkongsi dengan orang ramai. Itu permulaan semasa mula mula berblogging. 

Tetapi, kemudian secara tidak langsung, saya  akui sudah jatuh cinta kepada dunia blogging. Blogging bukan hanya sekadar bercerita, tetapi, terdapat banyak info input output yang diperoleh dalam dunia blogging neh. Hahah..

Disamping! Dapat menambah kenalan, ramai blogger blogger kita yang cantik cantik dan peramah budi bahasa dan pekertinya. Terima kasih.


p/s : psstt, macam dah nak g interview bhai siap profil lagi.. hahahha! Nak join? KLIK SINI

Friday, December 24, 2010

Kembali Berblogging Kerana Nuffnang!

Grrr.. Lama gila tak online seyh..

Tak sangka, gua boleh pecah rekod ah gini, dekat seminggu aku tak online. Hahaha.. But anyways, I am truly verry sorry guys, dah lama sangat tak update. Tapi, backup entry still ada lagi. Cuma tinggal nak publish jek. Mood tak berapa nak bagus.

Penat tau akak(nada sengau pliz.) pergi shopping sana sini. Borong habis habisan, tapi mood dok tang tuh jugak laa haii.. :'( nanges ah.

Apa lagi yang aku nak tak tahu laa haii.. Saya nak 'awak' boleh? Grr.. Emosi pulakk.. 

Okay! Chillax! Kan dah memang dekat nak seminggu aku rasa macam dekat sebulan tak online neh, sekali lagi, Alhamdulillah.. Syukur sangat sangat Mr. Nuff hadiah kan aku satu lagi Buffered Earning weh.. Hehe. Bapak suka gila weh.. Pergi shopping pon rasa cam tak best ah dari dapat Buffered Earning! Kan kan kan? Hahahaha!


Jangan jeles keyh guys, korang mesti dapat punya lah.. Jangan risau.. Mr. Nuff baik hati kowt. (dah dapat, mesti lah cakap Nuff baik hati. Cuba kalau tak dapat? Haha..) LOL.

Aku ushar ushar gak blog sendiri neh kan, haha.. Ads. still running lagi. Alhamdullillah.. Betol betol tak sangka. Rasa cam miracle plak. Hahaha!! Adeh!

Tapi, yang paling penting, korang doakan lah aku neh. Siyes, mood tak berapa bagus. Mood nak tegur orang pon tak berapa nak cantek macam selalu.  Nak marah orang tuh takde lah, tapi nak 'menepuk menampar' orang. Boleh? 

Penghargaan terima kasih jugak bagi korang yang lawat jugak blog yang tak terhapdet neh ha. Nanges, terharu. :'( Kui kui kui.. Tinggalan jejak korang akan dibalas. Mana yang dah follow akan di follow. Thanx.

Berikutan tentang Nuffnang neh, Insyaallah, entry entry pasal Nuffnang, tips and so on akan menyusul. Ramai jugak yang tanya. Siap e-mail lagi. Haha. Adeh.. Masheh masheh.. Baru jek kot dalam blogging neh. Takpe, kita share tips tips mana yang patut keyh? =)

p/s : Lebih baik tak meng'hapdet' blog tatkala emosi tak stabil. Betol tak? Argghhh!! Mak, Mia nak peluk!!!! Sob sob sob.. 

Saturday, December 18, 2010

Kau Memang Handsome lah Encik Nuff!

Terlebih dahulu,

Alhamdullillah..

Yahoooo!! Aku dapat Buffered Earning lagi weh.. Hahaha.. Macam biasa, aku tengok jek account Nuff aku tuh, rasa rasa sudah tiba masanya untuk aku buat entry neh, aku buat. Hahaha. Poyo.

Sila lah sila.

Klik Untuk Gambar Baekkk Punyaa



Err, yang ini, aku tak faham sangat. Semalaman, tak tido, tak makan aku tengok benda neh. Hahahaha.. Bukan tak faham, tak tahu apa ke nama nya neh ha. Mintak tolong dan tunjuk ajar blogger blogger otai terangkan apa Metered Earning neh. 

Klik Untuk Gambar Baekk Punyaa



Apa weh benda tuh? Risau ah.. Hahaha.. 

Alhamdullillah, masok neh dah 8 Buffered Earning dikumpulkan.. Syukur.. =)  Elehh, aku tahu lah aku belom banyak macam korang kan? Hehe.

p/s : Patotlah aku tak dapat masok round yang kedua bagi Blog Baru Pilihan Malaysia 2010, ada hikmah rupanyaa. Hehe. Besh besh. Syukur..

p/s 2 : Aku Cinta sama kau Encik Nuff! 

Menyampah Jek Aku Tengok Blog Pilihan Malaysia Tuh

Hahaha..

Rilek dulu, baca kena kasi sampai habis. Kui3..

"Ko dah kenapa Mia? Mentang mentang blog ko tak tercalon buat peringkat kedua." Hahaha..

Aku sekarang neh tengah sakit hati neh, actually aku hanya memerlukan 20+ votes (sempat jek weh aku kira. Muahaha!) lagi untuk turut tersenarai bagi round yang kedua. Hahaha.. Sedih bhai.. ='). Majok jugak lah aku satu malam. Haha!

Grr. Sorry, aku tak print screen pulak.

Boleh affected gak aku, sebab lepas kita undi tuh kan, kita boleh tengok berapa undian blog blog yang lain kan. Mula lah, bila ada orang pintas kita, kita kena bekerja keras untuk pintas sama masing masing. Wooo dasyat woo.. 

Tapi, syukur alhamdullillah, sebanyak *115 undian telah mengundi blog aku (152). Tak sangka kan?
 
* Incik Azman, kalau salah, tolong betulkan..
* Akan ku ingat nombor keramat ini. Hehe.. 

Terima kasih kawan kawan. Aku tak paksa korang.. Kan kan kan? Kahkahkah!! Aku sayang korang semua!! =') Terharu.

Bagus jugak sebenarnya Contest Blog Pilihan Malaysia neh, ia memberi peluang untuk blogger blogger baru maju ke hadapan dan show off siket blog dorang neh. Hahaha..(ceh skema punya ayat).

Apa apa pon, Selamat Maju Jaya kepada semua rakan rakan blogger, yang tercalon lagi buat kali kedua.

Huh. Fine. Okay bye ah. Aku jeles. Hahaha. Siot ah, kalau broadband aku  tak wat hal.... Eiiii.. Confirm dah.. Confirm dahh.. Hahaha!


Agak agak siapa yang menang Blog Baru Pilihan Malaysia 2010 neh? 

p/s : Aku dah tahu nak undi siapa neh. Ehem! Ada siapa siapa yang nak suruh aku undi dia pulak tak? Hahaha! LOL. Good Luck Guys!!


p/s 2 : Tak kira menang atau kalah, aku nak post jugak entry neh, thanks korang sebab support aku. Kesian taw, blog aku semalam dah ranked ke 6 dah..  Aku ulang, ranked ke 6!! * bagi senarai pilihan 4.  Sobsobsob.. Siapa lagi 20+ orang tuh tak undi aku. Mencikkkkkk! Sobsobsob.. (mengadu pulak.)


p/s 3 : Persahabatan yang terjalin.. Aku sayang korang ketat ketat! Muah! Terima Kasih! Woo.. 115 undiann.. Haha.. Mungkin siket, tapi bernilai bagi aku.  =') Sayangg korangg.. =') Alhamdullillah.. Persahabatan kita lagi penting!!


Tuesday, December 14, 2010

Kita Buat Blog Kerana Apa?

Azhar Sulaiman ( bukan nama sebenar )



p/s : Aku minat dia sebab beliau pandai dan berjaya. Muahahaha! Fanatik beb.


Seorang kenalan tanya aku di laman sosial Facebook, 


Azhar : "Mia, kenapa orang buat blog..?"

Aku : "Terpulang kepada sesorang tuh, kenapa dia buat blog, cuba tanya kat blogger blogger luar sana, kenapa dorang buat blog. Mia buat blog, actually lebih kepada Mia sendiri. Mia nak berkongsi dengan orang lain. Nak kongsi kat Facebook tak boleh, melampau pulak status aku panjang panjang! Kahkahkah..!"

Sambungan lagi :


Azhar : "Ooo.. Tapi dorang banyak citer pasal diri sendiri ekk..?"

Mia : "... Azhar, blogger nih ada banyak jenis. Ada yang blog dia berunsurkan humour, peribadi, santai, info... Adeh! Banyak lagilah.. So, itu hak dorang, kalau dorang suka cerita pasal peribadi dorang. Konsep blog mudah sahaja. Blog = Diari Harian. Sambil aku senyum comel.. "  =)

Tetapi!

Ada juga yang berblog disebabkan duit.  Siapa taknak duit bhai..

Tetapi!

Ada juga yang berblog disebabkan mahu meraih glamor atau populariti.

Jikalau anda berblog kerana kedua dua di atas, saya yakin, anda takkan ke mana. Maaf jika saya bercakap. Buat blog kerana ikhlas. 


Tagline by, Wes.. aka Nazirul Hazwan.

Muahahaha! =) Peace!

KEMPEN : KENAL MJ, SAYANG MJ DAN UNDI MJ DI 152! BLOGGER BARU. UNDI DI SINI. Ayuh!

Sunday, December 12, 2010

Mahu Tampil Serlahkan Keunggulan Jari Jemari Mu ?

Ayuh!


Beramai ramai serlahkan keunggulan jari jemari mu, dengan mengundi 152!! Hahaha..

Talian undian akan dibuka mulai,


ESOK( ISNIN ) 13 DISEMBER 2010 PADA PUKUL 7 PAGI HINGGA 7 PAGI PADA 17 DISEMBER  ( JUMAAT)


Info Lanjutan Bagi Pencabut Undian :

* Ini copy paste sudah, nak tulis balik kang, sama jekk. Hahaha.. So, credit to Mr. Azman Roslan.

  • Undian peringkat pertama - semua kumpulan akan dibuka serentak untuk undian peringkat ini. 5 blog  bagi setiap kumpulan yang mendapat undian tertinggi akan layak ke undian peringkat kedua..

  • Undian peringkat kedua - 50 blog (5 blog dari 10 kumpulan = 50) akan dihimpunkan untuk diundi. pemenang gelaran blog baru (2010) pilihan akan diumumkan dalam bentuk top 5. harap anda setuju..

  • update :  keputusan undian peringkat kedua akan diumumkan dalam bentuk top 10, sempena tahun 2010..

  • Senarai undian nanti akan dikeluarkan dalam bentuk nombor blog anda seperti dalam senarai, bukannya nama blog  anda..

  • update :  gadjet poll akan digunakan, anda hanya undi nombor blog pilihan anda.. tidak perlu tulis nombor blog pilihan di ruangan komen nanti..

Terang lagi bersuluh bukan? Ayuh! Segera! Set kan appointment anda di ruang ruang legar yang disediakan. Tidak kira di calendar, handphone, letak sticker kat cermin.. Catat jangan tak catat! Hahahaa..

Nanti, kalau korang dah undi aku, kita keluar sama. Dating jom. Tidak kira lelaki mahu pun perempuan. Availabale! Hahahaha..


p/s : Nombor aperr? 152. Nombor aperr? 152. Pandaii.. Hahhaa.. 

Kempen Blog Pilihan Malaysia 2010 Bersama Ben Ashaari


Alright! Morning guyss! Morning lagi ke? Hahahha..

 Pagi pagi lagi dah nampak segmen Kempen Blog Pilihan Malaysia 2010 bersama Ben Ashaari. Bagus betul lah Abang Ben neh kan? Support blogger blogger baru.


  • Kenapa Sertai Contest Ini? BLOG PILIHAN MALAYSIA 2010

Sebab suka? Hahaha.. Suka memang suka masuk contest.. Truthly speaking, saya join contest ini adalah sebagai medium ukuran di tahap manakah blog saya ini.

  • Kenapa Saya Rasa Layak Diundi?

Semua layak untuk diundi. Jadi, tak salah rasa nya jika saya layak diundi. Semua ada kelebihan, kekurangan dan keistimewaan yang tersendiri, hasil cetusan idea yang tersendiri.

  • Latar Belakang Blog Anda?

First, latar belakang blog saya lebih kepada diri sendiri. Thats why nama blog saya terarah kepada nama saya sendiri MIA JAMALUDDIN'S. Saya lebih selesa mengguna nama sendiri sebagai 'label'. Rakan-rakan lebih memanggil Mia Jamaluddin. 

MIA JAMALUDDIN'S menceritakan tentang kisah kisah beliau sendiri, kisah sebagai anak, pelajar dan tak lama lagi kisah pasal kahwin pulak.. Hahaha..  Ini termasuk lah juga isu isu semasa, event terkini, dan lain lain.

Sudah saya terangkan bukan, Mia Jamaluddin sudah boleh dianggap sebagai label. =)

Plus, Penulisan saya sendiri more to simple reading. Tak complicated sangat. Takkan nak readers baca sambil dahi terkerut-kerut bukan? Haha.. 

Dan.....


JANGAN LUPA UNDI NOMBOR 152!! OKAY? APA NOMBORNYERR? 152!! hahaha.. VOTE VOTE!

Friday, December 10, 2010

Will Be Catch You Back!!

Dear bloggers,

Maaf disebabkan hal hal yang tertentu. Tidak update dan tidak membalas jejak jejak kalian semua.  Tidak kira sama ada di komen atau di ruang shoutbox. Yehaaa! Maaf yee... Ini disebabkan!! Grrr.. Gua panas neh, gua panas.. Magha neh.. Grr..


Huh? What the hell bukan? Hahaha.. Adoii, rindu sama korang, rindu nak tengok blog blog korang yang superb! Hehe.. 

Psstt, rasa macam rugi sangat sangat bila tak berblog satu hari. Kan? 

Terima kasih kepada semua kerana sudi melawat blog ini.. Ada juga yang tanya bila nak HAPDET nyerr? Sabarlah sayangg, broadband neh haa..

Pesanan Khas : Tak boleh lama lama, Mr. Bb semput sudah!! Kui kui kui..  =)

Monday, December 6, 2010

Thank You Nuffnang!!

Syukur Alhamdullillah..


I love you lah Nuffnang kalau macam nihh. Hahahha..



Ini Buffered Earning yang pertama. Orang lain dapat, cepat cepat buat entry kan? Bulan November dapat, baru sekarang post entry. Bagus bukan? Hahahaha.. 



Ini pula Buffered Earning yang terbaru. Bintang bintang sekadar hiasan sahaja. Tidak membawa sebarang maksud. Tetttttttt! Kui kui kui.. =)

Alhamdullillah, syukur sangat sangat. Lain kali, boleh lah bagi lagi Incik Nuff.. Hahahha..  Lebiu!

Blog Baru Pilihan 2010

Anda baru menjadi blogger? Mahukan perhatian? Anda mahu menjadi seperti blogger blogger otai anda seperti Aizul Marcello dan Irene Marcello? Mahu bukan?

Ayuh!

Beramai ramai sertai! BLOG BARU PILIHAN MALAYSIA 2010



Tarikh entry pertama [ 28 August 2010 ]

Klik juga di sini untuk melihat [ Entry Pertama ]

p/s : Hahahha.. malunyerr suruh tengok entry pertama!! Hahahahha! Happy join guys!!

Blog Larian

Ahak! Terima kasih banyak banyak kepada Mia kerana menge' tag ' Mia.. Haahhaa.. Mia aka ' Mia Suka Berangan '..




Saya suke berblogwalking kerana saya suka suka dan suka meng 'explore' kan diri dengan 'dunia dunia' bloggers yang lain.

Sudah semestinya setiap bloggers mempunyai initipatinya sendiri bukan? Dengan ini, saya juga berpeluang untuk mempelajari setiap info yang 'dipersembahkan' dengan cara setiap bloggers itu sendiri selain meningkatkan trafik dan beramah mesra di antara kenalan. Terima Kasih.

Dengan ini saya ingin menge ' tag ' 3 orang budak iaitu Puteri Iqa Izyan, Cik Tomato Kering dan Amalia Izzati. Sebab dia cakap aku cun tadi. Muahahahhaa!


Aisey.. 30 perkataan tak cukup lah.. Kalo bole nak wat esei.. Hahahha..

Okay siap! Jomlah beramai ramai! Mari mari..

Sunday, December 5, 2010

Rambut Korban 20 Hengget

Nama aku rambut. Aku bertuan kan sorang perempuan yang sangat comel dan baik hati, umpama seorang puteri kayangan. T_T. Hahaha..  Aku juga dikurniakan rambut yang sihat, kuat, hitam dan lebat.

Beliau selalu membelai dan memanja kan aku. Tiap tiap dalam seminggu sekali, beliau mesti menempek nempek masker rambut agar aku kuat dan sihat.  

Grr.. Beliau selalu menghabiskan duit dengan membelanjakan aku treatment. Sejak dari kecil lagi. Tidak cukup dengan treatment, beliau sentiasa mengubah rupa aku seiring dengan konon konon nya fesyen terkini. . Erk. Ingat kaya sangat beliau neh. Habis duit bapak beliau. Kasihan..

Walaupun begitu, beliau bagus. Tidak sama sekali mewarnakan rambut. 

Ohh, usia ku juga, makin lama makin tua, tidak sihat seperti dahulu. Aku kini hanyalah rambut yang pecah pecah dan bercabang. Kering pulak tuh! Yelaaa.. Dah tua kan.. Mana nak tahan lagi segala adik beradik wax dan gel. Tuan aku gusar keresahan. Bersalah kerana sering menukar produk produk rambut. Kerap sangat melakukan hair styling. Ha! Hambek! Nak sangat kann?

Aku tidak mahu tuan aku di dalam keresahan. Jadi, aku mengambil keputusan untuk menghantarkan sahaja aku di pusat saloon.

Dup dap dup dap.. Tuan berasa berdebar sedikit kali ini kerana bimbang si amoi potong pendek. Berkali kali nya diingat kannya amoi tuh, ' amoi cantek, kali neh u potong kasi pendek sahaja. Okay? Pastu u kasi potong depan. '

' Dah tentu tentu amoi tuh angguk angguk sahaja. Ko nak duit ke taknak? Hahaha.. '


Lihatlah, mak beliau juga turut sama style rambut. Tapi still pakai tudung okehhh.. 

Dalam beberapa minit, dah siap. Mana tak nya, suruh trim rambut siket siket jek kann.

' Berapa amoi? '
' 2O hengget.. '



Korang nampak ke sebarang perbezaan? Hahahah.. Setakat dulu rambut sisir ke belakang, sekarang sisir ke depan. 20 hengget kena! Hahaha..  Grr..

Peace! Sekadar nak cercerita pergi ke saloon lagikk.. Kahkahkah!!

Saturday, December 4, 2010

Cinta Nyet Nyet

Aku baru balik nih ha. Fuhhh, penatnyaa.. 

Tadi ada kenduri orang kahwin. Kawan kepada bapak aku. Kat Rembau. Pastu teros heading ke Melaka, parents nak bincang hape ntah. Pasal kenduri kahwin aku pulak kowt? Kahkahkah! 

Pagi pagi dah siap weh, nak pergi kenduri orang kahwin.. Make up make up bagai.. Sebab tahu, nanti mesti jumpa Teruna Cinta Zaman Monyet aku waktu aku muda muda dulu.. Hehe.

Dalam perjalanan tuh kan, mula lah dah berangan angan masa kecik kecik dulu. Kitorang main basikal sama sama.. Berkejar kejaran.. Romantik bukan? Ohh..

Masa kecik kecik kreatif. Cincin kitorang buat daripada daun. Pastu letak lah bunga bunga  kat atas die supaya nampak lebih menarik. Pastu ingat lagi die cakap 'nah, ini bunga untuk awak, amek lah.. Simpan..'

Aku simpan weh.. Hahaha..

Okay guys, sekarang dah sampai kenduri kahwin dah. 

Sambil sambil salam mak beliau, mata dok sibok jugak mencari anak teruna beliau nihh.. Hahaha.. Rindu weh, nak jumpa die.. Ingat nak ajak berkejar kejaran lagi. Ye dak? Hahahha!

Tapi tak kuasa haih.. Perot pown dah lapar, baek aku g amek nasi, makan! Lapo..

Erk. Cinta monyet jek pownn! Zaman air hingusan hijau.. Hahaha..  =P



Friday, December 3, 2010

Ini Entry Khas #2 : INTAN NURUL FATEHA

Disebabkan hal hal tertentu, aku tak dapat online lately nih.

Abah tak kasi online. Hahahaha! Tak lahh, busy sebenarnya.. Aik duduk uma pown busy? Ofcozz.. Hahahaha! Bla bla bla.. 

Mata tertumpu melihat box followers. Intan Nurul Fateha jadik followers aku? Erk! Tersembol segala mata mata nih ha. Hahaha.. Korang pown sedia maklom kan, followers beliau beribu ribu weh..  

Apa apa pown, terima kasih taw Intan, sebab sudi jadi followers. Blog ' freshie ' lagi pown neh.. Serious. Ehe.. Agak terharu di situ ye. =')



Jutaan terima kasih.. Meh! Nak bagi kalung bunga bunga kat leher awak. Hahahaha..


One

Two 

Three!!



Gelak? Ketok kang! Hahaha.. Okay what, aku dulu champion nihh.. Hahaha.. 

Ada siapa siapa nak baldi? Hahaha.. La la la.. =P

Intan, untuk awak, hambek taw. Hehehe.. Mesti awak cakap saya cute bukan? Kahkahkah! Okay bye!

Tuesday, November 30, 2010

Tutorial Nuffnang Statik

** Clap clap pliz.. Kahkahkah!

Ha! Hambek kau Mia.. Nebes akak, tetiba orang mintak buat tutorial.. Hahahha..

Layak ke aku weh? Hahaha.. Adoii.. Takpelah, atas dasar membe, tak lokek ilmu, meh sini, Mia nak tunjuk bagi yang tak tahu. Yang tahu, macam bese, syhhh.. Hehe..

Sastraboy! Tengok nihh..


Senang jek sebenarnya benda nihh,

Mula mula sekali.. Macam bese, pergi kat Dashboard, pastu Design - Page Elements, pastu Add a gadget. Amek code ads. untuk skyscrapper. Macam kat bawah neh ha. Babe, copy sahaja dulu benda neh.



Dah kan? Pastuu.. Ko amek code neh.



Copy dan paste ads skyscrapper tuh kat bahagian 'Letak Kod Nuffnang di sini'. Pastu save.

Simple. Siap sudahhh..

Nak tahu lebih lanjut, ko refer sini ha. TUTORIAL BEST WOII!

Sebagai ganjaran, ko KENA click ads aku pasnie! Hahahha.. Gurau.. Ecececehh.. Dah tengok, kena comment! Hahahhaa..

Monday, November 29, 2010

REDAH AKU DAN KAU PUNYA !

Quick entry :

Tidak mahu ketinggalan juga dalam usulan usulan Abang Ben Ashaari.. Cewahhhh.. Bahasa Melayu sejati.. Kahkahkah!

Straight to the point,

5 entry favourite dalam Blog Abang Ben Ashaari

5 entry yang Mia rasa berbaloi di baca dalam Blog Mia Jamaluddin's

Sunday, November 28, 2010

Ini Entry Khas : NURUL BADIAH

Speechlesss. Sungguh! Speechless.

Nak type enty nih, rasa berderau jugak lah darah nih nak menaip entry kali nih. Semalam dah la sebak nak tulis entry pasal Abang Ben Ashaari, kali nih, entry untuk Sis(panggil sis nampak moden cikett, kahkahkah!)  Nurul Badiah pulak. =)

Err, tak tau lah nak cakap apa. Malu haihh! Hahahhaa.. Tengok lah sendiri.





Err, ingatkan 'prettynurul' tuh hanyalah blogger blogger baru seperti aku nih, orang cakap, blogger picisan. Huh? What the hell, blogger baru picisan sangat lah?

Beliau neh pown di antara kalangan blogger blogger lama, OTAI gak nih, berpengaruh kuat..  ramai seyh tengok blog dia..

What? BLOGGER BARU=ALWAYS PICISAN?

Ha. Cakap lah picisan picisan lagi. Hempuk sorang sorang. Cakap picisan. Tapi tahu apa itu picisan? Meh sini, Mia kau nak cakap.

Mengikut Kamus Dewan Bahasa dan Pustaka(online), Edisi Keempat.

  • Picisan - 'tumbuhan paku pakis' << erk? Paku pakis pulak!
                       
                         - 'wang ketip' , 'tidak berharga' , 'rendah mutunya'


                        - 'roman yang sangat rendah nilai sasteranya'


Sebenarnya lah kan, okay, dengar sini, nih bagi pendapat aku sendiri okay? Dalam dunia blogger neh, rasa rasanya, tak elok, tak molek kalau ada kategori kategori macam nih, 'blogger picisan' lah, 'blogger otai' lah.. Thats why ada jurang di antara blogger lama dan blogger baru..

Kita semua sama lah babe, benda nih kan bab bab dunia jek bhai? Kau nak 'nama' sangat kenapa? Kita semua sama jek kowt.. Mati semua nanti pakai kain kapan putih kan? 

Aik Mia? Emo beno? Kahkahkah! 



Terima kasih Sis Nurul Badiah, sebab sudi jadi 'kawan' ( called kawan instead of follower ). Yela kan, blogger baru lagi 'picisan' kan? Hehe.. Err, nice blog ekk? Err, masheh, tapi belom nice sangat nih, kena mintak tunjuk ajar dari pakar pakar blogger yang hebat lagi nihh.. =)

Cakap apa? Syukur, Alhamdullillah.. =')


Saturday, November 27, 2010

Kerana Nama Ben Ashaari

Satu hari suntuk, online dan berblogging semata-mata nak mengadap Blog Ben Ashaari.

Apa yang best sangat tentang beliau nih? Apa yang best? Terangkan siket pliz. 

Cuba untuk merungkai persoalan-persoalan di atas. Dengan membuka sebanyak-banyak New Tab untuk satu window, menelaah dan mengkaji, akhirnya, aku dapat juga jawapan-jawapan nya. Jawapan bukan sahaja jawapan kosong, tetapi jawapan dengan penuh bermakna dan memberi inspirasi.  =')


Jangan nak MALAS sangat.. BACA NIHHH.. Grrr :

"Ada juga yang tak kurang aggap diri itu dah popular.. Pelik betul.. Tang mana popularnya dalam blog ni? Takat cerita g sana sini pastu ramai yang baca dah kira popular ke?"

"Bagi aku.. popularnya sesuatu blog adalah disebabkan penulisan yang bagus.. Kalau orang kata blog aku popular, maka aku nafikan sekeras-kerasnya malah aku sendiri tak leh nak labelkan lagi diri aku ni seorang blogger.. Baru nak jadi blogger adalah.. hehhe.."

... dalam entry [ KATEGORI BLOGGER ]


"Bagi aku, naik secara perlahan, turun secara perlahan.. Jika pantas anda naik, pantas juga anda turun.."



"Baguslah gitu. Kita serupa.. Kita sama sama rendah.. Tapi, janganlah terlalu memandang tinggi sangat pada sesuatu blog tu.. Boleh dipandang tinggi jika layak dipandang tinggi.. Cuma bagi akulah kan, semua blogger layak dipandag tinggi.. Kenapa aku kata gitu?"



"Buat blogger lama, kesudian anda melayan persoalan blogger blogger baru(seperti saya ini) amatlah dihargai sangat sangat.."

"Kita hilangkan jurang pemisah ini, tapi janganlah lupa, respek perlu ada antara satu sama lain. Biar dunia blogging ini dipandang tinggi!! Kita bukan mata mereka yang memandang rendah dunia blogging ini.."



Nampak? Totally a humble person.. No wonder lah ramai orang minat kat dia. Tengok! Dahhh, aku tersangkut pulak kat die.. Weeee weeee~ Hahahhaa!

Opss opss! Lagi sorang nihh.. aku sebenarnya tak tahu pown die memang dah kategori 'senior' dalam berblogging nihh.. Dok sibok chat ngan die kat shoutbox tuh, aku dah la memang 'mesra alam' tapi, sumpah! (babe, nampak sangat, aku kawan tak kira orang senior ke tak senior).. Tak perasan langsung die neh memang super duper senior lah orang cakap.. Sampai kan dia tercalon dalam kategori BLOG PILIHAN MALAYSIA 2010.. Woo woo..




Hahaha.. Beliau nihh pown baik jugak orangnya nihh, rajin jugak bertegur sapa dengan aku.. Kan kan Naz? Kahkahkah.. Melayan aku yang gile, hari tuh, saja je, tanya macam mana nak letak ads between contents tuh? Pastu die siap bagi link kat aku suruh refer kat situ, generous seyh u nihh.. Hehe.. Bagos, bagos... Keep it up.. Moga-moga u bertambah famous dalam era blogging nihh.. keyh babe? Macam nih la bagos tuk dijadikan kawan.. =) Tak sombong.. Wahhh babe, market nehh.. Hahaha.. :P (trademark Naz)


p/s : So, tak hairan kalau mereka mereka ini dijadikan sebagai idola or what. Bagi yang dah famous, tapi sombong, ingat boleh bawak sampai mati ke bhai? Nak tau aku cakap ape bagi orang-orang macam nih? L.O.S.E.R.!  Noktah! 

Wednesday, November 24, 2010

Saya Juga Mahukan Seorang BUTLER

Hidup tentu indah bukan jika anda mempunyai seorang butler? 

Anda tahu apa itu butler? Ohh, tidak mengapa, bagi kaum perempuan, mungkin anda sangat familiar dengan perkataan ini bukan? Bagi insan yang bernama lelaki, "ahhh, pedulikan sahaja mereka". Biarkan sahaja mereka menggunakan 'Google Translate'. Kahkahkah.

Hidup bagaikan seorang puteri, anda(khususnya perempuan) petik sahaja jari, si butler akan segera datang kepada anda. Katakan apa sahaja yang anda minta, sang butler segera mendapatkannya.

Segala serba serbi sang butler lakukan untuk anda baik luaran mahupun dalaman. WOW. Berkhidmat untuk anda. Katakan sahaja, situasi di mana anda mahu menyelak helaian-helaian buku, sang butler yang akan lakukan semua itu. Nampak remeh bukan?

Oh, tidak ketinggalan juga di mana tidak ada satu pown kerusi berada di tempat itu, sang butler akan menjadi 'kerusi' untuk tuannya. Ohh, indahnyaa duniaa. Ohh.





Indah indah indah. Tapi sayang, seribu kali sayang indahnya hanyalah bersifat sementara kerana sang butler tidak akan bersama-sama dengan anda, khidmat untuk anda.

Saya mahukan seorang 'butler' yang boleh bersama-sama dengan saya, seumur hidup saya. Susah dan senang bersama saya, menghadapi hari-hari tua saya. Cinta, kasih dan 'khidmat' untuk saya berkekalan hingga ke akhir hayat saya.

Dilayan bak seorang 'puteri', menggenggam erat tangan saya takut-takut jikalau saya terjatuh. Merapikan rambut saya jikalau basah. Menyuapkan makanan ke dalam mulut saya dengan penuh kasih sayang. Memicit kaki saya jika saya penat berjalan-jalan ke sana ke mari. Juga menjadi 'mata', 'tangan', dan 'telinga' pabila hari-hari tua saya jika saya tak berdaya untuk melakukan kerja-kerja harian seperti membacakan akhbar dan memandikan saya . =') Aminn..



Aura Korea kuat dalam diri gua bhai.. Hahaha!

Sunday, November 21, 2010

With the Beauty, Intelligence, Brain and Manners

Guys, 

Cantik jek tak bermakna okay,

U ade rupa, u ada segala-segalanya, kehidupan mewah, kereta besar, segala-galanya cukup serba serbi. Tapi sayang, kau sombong. Kau angkuh. Mulut tak bole blahh. Nak kena cili tak? Bapak gile I hate you.

Hidup jangan nak berlagak sangat laa. Cukup lah kalau kau keep low profile. Orang hormat kau. Cukop lah.  Its more than enough rite? Kau nak ke orang kawan dengan kau semata-mata kau kaya? Shit lah kan.

Lagi satu, your manner pliz. Rupa cantik, ayu, manis, tapi mulut lincah berkata-kata pasal hal orang lain. Tak cukup dengan tu, jeles pulak kalau orang pakai baju yang mahal-mahal, cantik daripada kau. Tak boleh tengok orang lebih dari kau. wth. Aku taknak masuk campur hal kau lagi. Telinga aku panas asyik dengar cerita pasal kau. Orang mengadu kat aku.

?? Emosi plak ekk? Hahahha.. Sorry sayangg,

So, 

Let's us see who is classified in this category :-


1.  HANIS ZHALIKA


Guess what? Bapak gile hot seyh die kat sini. Mula-mula aku masuk UiTM jek dah dengar nama "Hanis Zhalika, Hanis Zhalika". Even JPK(Jawatan Kuasa Pengurusan Kolej) yang dulu nye control kitorang masa kitorang Part 1 dulu sibok cakap, "eh, model tu mana? Mana? Ishh!"  Grr, kau tak tahu betapa aku jeles dengan kau weh masa tuh. Hahaha.. Takpe, takpe..

First time I tengok die, sumpah! "u're so gorgeous my dear" You're such a humble person. Sungguh nih. Tak sombong. Memang aku gile admire kau kowt. (Hep! aku bukan lebian okay). 

Eleh, Hanis Zhalika pown hanyalah manusia biasa jek kowt. Selalu jek aku nampak die pakai baju kurung kuning dengan cardigan hijau die tuh. Ha. Macam manusia biasa jek kan? Hahaha.. Ecececeh, Jeles lah tuh! Hahaha.. 

I was speechless when you presenting "Public Relations" subject. WOW! You are so amazing girl. No wonder you get a good results.


2. YUNA



Masih menuntut dalam Ijazah Undang-Undang. Suka sangat kat awak sebab U manage tutup aurat but yet u still looks trendy. 'aku, memang begitu, tetap seperti dahulu, terlalu menyayangi dirimu.. ' Lalala~ Go Gadis Semasa!


Last but no least,

3. LISA SURIHANI
   Pujaan engkorang kan!


Grr. Grr. Cukup dengan "omai god, omai god" kau pliz. Hahahha.. Totally awesome lah kan. Anggun dan cantik. Same goes like Yuna, berpendidikan "Degree in Law". 

Hey babe, setiap orang tak sempurna kan. Omputih cakap "Nobody is perfect". Berpelatkan 'R', saya tetap akan ingat awak sampai bila-bila. Hahahha.. Bila orang dah cantik, bijak dan pandai, even a single mistakes pown orang takkan perasan atau pun pandang. Lainlah kalau orang tuh memang dengki dengan kau. Loser lah kau nak dengki-dengki dengan orang! Grr. Love Lisa Surihani!! Support u!

One more, one more! Saya suka awak sebab tak ada pown gosip-gosip panas tentang awak. Pose pown sopan jekk. Sejukk jek tengok. Tak seksi sangat. Your looks, the way you're already showing your sexy.  Seksi tu doesn't need U nak londeh-londeh kan baju u. Okay? Cukup sekadar rupa jek dah seksi. Okay?


* Err, ramai jugak orang yang berpendidikan 'Degree in Law' neh cantik cantik, pandai jugak ekk?

Monday, November 15, 2010

Katakan Tidak Kepada "Paper Tutup Pagar"

TIDAK!



TIDAK!



TIDAK!


Yeah! Aku membantah sekeras-kerasnya okeyh? Korang tahu ape makna "paper tutup pagar" neh? Okeyh. Mana yang tahu tuh, diam diam suda, bagi yang tak tahu, meh sini, Akak Mia kau nak cakap. Ekeke! Bajet seniorr sangat kau Mia, Vavi tauu.. Hahahaa!!

Okeyh.

"Paper Tutup Pagar" Ialah sejenis atau dalam erti kata lain nye ialah "Kertas Terakhir Dalam Peperiksaan Akhir"

Ha, hambek kau.

Uihh, bapak tension wehh, "paper tutup pagar" nehh.. One word. "PHSYCO"


Physco melebih-lebih. Tak tahan aku taw tak.

Baiklah adik adik, dengar sinih. Kalau kau tak cukup kuat, memang confirm confirm kau tak study. Yeah, trust me. Sumpah tak tipu.

Kalau last paper kau calculations, takpe lah jugak, maybe dalam sehari atau dua hari kau dah boleh habes study. Ofcourse lah ade theory siket, alaaahhh, tapi kalau setakat menyumbangkan dua markah kan? Ape ke hal,  Hahahhaa.. (jangan ikot macam Kak Mia pliz. hahha). Shit.

Neh tak. Last last paper jek theory. Dah tentu tentu lah kau nak takes time jugak kau nak study, plus, kau nak buat revision lagi. Sekali revison tak cukup. Paling-paling 3kali revision lah dol. Dapat pulak kau nak ingat segala theory tuh. Walaoweyh.

Kasut-kasut seperti "Vincci", "Crocs", "Hush Puppies". Tidak ketinggalan juga, kasut-kasut yang korang beli kat kedai "Boons", "Verns", "Cartinno Sonea" yang korang beli kat uptown segamat tuh, HAHAHA! UPTOWN LA SANGATT!! Kan kan kan? Hahaha..

Korang tak taw weh, betapa tak meriah wing wing kita kalau takde kasut-kasut korang yang bertimbun tuh. Kalau tak cukup, tak muat rak kasut tuh, kat depan-depan pintu wingmate jugak kau letakkan. Hahahaha!  yang bertimbun kat rak kasut pown makin lame makin takde. Yelaa, korang dah balikk.. Sob sob sob..

What ever it is,

Focus is the main subject.

Alhamdullillah, dah habes dah jawab paper. Kalian doakan Mia keyh! Terima kasih ye sayangg, Insyaallah, moga-moga dapat keputusan yang baik-baik. Untuk semua budak-budak D4B1 jugakk. Eh eh, nak semua orang dapat keputusan yang baek-baek. Ehe. Doakan ekk? Aminn..

So?

Ape lagi babe?

FIRST PLAN : SHOPPPINGGGGGGGG!

ENJOYYYYYYYYY!! YAHOOO! HEAVEN WEH HEAVEN! HAHAHHA!! LOL.

HAPPY HOLIDAY GUYS!




Monday, November 8, 2010

Aneh aneh ek PMS?

Grrr..

Entah ape kes pulakk aku nak ceghite neh kat orang orang pulakk.. ehek ehek.. hahhaa..

Bayang kan eyh, tengah tengah kau syok mesej dengan orang orang, tetibe kau bole nak tacing tacing tacing, nak sedey sedey? Apakah? Hahaa..

Kalau kau mesej dengan girl boleh tahan lagi lah kan, dorang boleh faham. Dibuatnye kau mesej dengan lelaki? Tak ke pelik diorang nanti Kak Enon, Kak Esah? Hahhaa.. 

Damn Damn Damn..

Selingan Tak Berbayar
Roomate aku ajak aku teman die pergi toilet pulakkkk.. Grrr

Aaa, aku nak cakap ape tadi ek? Ish! Neh sume kau punye fasal. Gara gara menemankan kau berak.

Okay. Sambung.

Itu belom lagi kau mengamok ngamok, berang berang angkat segala bantal bantal, teddy teddy bear yang berlambak kat katil kau lagi tuh. Especially girls. Habes? Takkan lelaki pulakkk.. ehek ehek. hahahhaa!! Cukop kau merepek di sini Mia!

Okay.

DULU

Aku selalu cakap, "eleh, taw la awak tu 'bulan mengambang, orang orang laen pown bulan mengambang jugak, takde pown macam awak, nak marah marah sane sini, awak ingat awak comel jugak?" << bapak geli kan seyh ayat ini? hahhaa.. gasak la kau, sape suroh kau baca. hahaha.. 

SEKARANG

Especially tadi balik segamat, nampak katil aku berselerak, tak tegang seperti biasa. Bukak bukak pintu jek,

"Woiii!! Siapa baring kat katil aku neh ha? Berselerak! Cadar tak tegang! Teddy bear tak susun! Bantal salah posisi. Bla bla bla.. Pot Pet Pot Pet.." Posisi? (dengan muke berkerut kerut)

Ini baru pms okeyh?

Kang dah berlaki besok besok lusa, dah pregnant,

"Abang, abang bau busuk.. abang g tido luar malam neh. Taw taw taw (nada manje)"

"Oh, okay sayangg.." (pergi dengan tak rela hati)

Ecececeehh..

Awas! Jangan time time neh kau nak bergurau gurau senda pulak! Tak pasal pasal tragedi tarik menarik rambot pulak. hahha.. comel gak eyh maen maen tarik rambot?

Got me? 

Guys out there, fahami lah, selami lah.. Kami neh perempuan wak, kadang kadang ade masanye kami terlalu emosional siket.. okeyh? Bukannye selalunye pown wak..

Sebulan sekali jek wak.. hahahaa.. LOL

Kan kan kan?


syhhh, rahsia kitew kitew jek.. ahak!

Nak tinggalkan nota : "Awak, terima kasih, saya dah okay dah. Ehe.."  ^_^

Nota 2 : Encik Hiro, neh haa, dah update neh haa.. bising pot pet tak update blog. Padan muke tetibe dengan pms pulak ekk? hahhaa.. Kidding!  ^_^



Lihat 3 Titik di Kalimah Allah

Salam,

(entry ilmiah siket, tu yang cakap salam.. ehek ehek.. ehee) ^_^

Mia dapat neh kat facebook, same2 kitew share okies?

Lihat ini


Nampak tak?

Selamat Mencuba! ^_^


Wednesday, October 27, 2010

Ceritera Penjawab Undang Undang

Lokasi : Dewan Seri Peria

LAW LAW LAW.. the most killer subject.. ever..

Senior senior aku pernah menanges depan aku pasal killer subjek neh.. walaupun mereka tergolong dalam Senarai Dekan..

Itu yang buat aku fobia dengan subjek neh, sampai sekarang, Ianye tak sesenang macam Subjek Akaun yang kau bole manipulasi..

Datang kat dewan, nampak ramai still pegang buku n baca buku.. Arghh, aku pown same.. Cuak. Baca sebab nak ingat balik seksyen2 n cases.. Dah hafal, tapi nak kena baca lagi, jiwa kacau meronta ronta tengok budak2 still dok baca baca lagi..

Aku duduk satu sudut, nampak sorang budak perempuan muke innocent n dah buat muke tension2.. (arghhh kau, aku pown same lah gileerr, cuba wat muke cool bole tak?) Ko tension, aku turut same tension nanti..

"Pelajar pelajar, sila masok dewan sekarang"

Aku masok. Muke dah ketat habes. Konon nak menjawab sangat dah neh..

Jam menunjukkan tepat pukul 9 pagi.

"Pelajar pelajar boleh menjawab sekarang, dengan lafaz Bismillahhirrohmannirrohim"

>> Aku pown ikot same dialog tuh! Arghhh kau Mia! sempat kau bergurau bergurau senda!

3 jam berlalu dengan pantas. Tulisan dah macam cakar ayam.. ye, dah cakar ayam.. nak menjawab satu bahagian objektif, 3 essay, dalam masa 3 jam.. 

Alhamdullilllah, dapat lah jawab, tapi, entah betol atau tidak, aku tak pasti, itu, aku serahkan kepada pemeriksa pemeriksa yang baek hati, cantek cantek n yang hensem hensem.. (okay, amek hati), tawakal ajerr..

Budak sebelah aku, aku tengok rilek jek jawab paper, takde gopoh gapah nak jawab soalan, 

"awak, awak nak tau tak? saya tak bole tengok orang rilek rilek neh wak, pliz, nanti saye bole tension.. saya jeles tengok awak.."

"cepat tulis awak.. gambateh.. jawab jawab.. taw.."

nak jek aku cakap kat budak tuh, tapi kat dewan peperiksaan kowt. kau gilerr? 

sebelah aku pulak takde orang, memang tempat pengawas pengawas peperiksaan dok lepak kat situ lepas penat hulu ke hilir, hulu ke hilir,

"Urghhhh! neh lagi sorang.. dah duduk tu, duduk jek lah, "anda" bole tido plak yer? (bahasa biar sopan siket, orang tua kan?)

dah tido, pastu anda sambong plak cakap cakap kat situ.. grrrr..

"arghh, takpe lah Mia, kau fokus jek kat Paper kau.."

Aku jawab paper sambil membebel bebel pasal orang kiri dan kanan aku.. HAHA! damn kau!

. . .
. . .
. . .

"Jam menunjukkan sudah tepat 12 tengah hari.. Berhenti menulis.."

Semua orang senyap, entah ape yang di fikir kan, aku tak tahu. aku pandang kau, kau pandang aku, diam sepi tak terkata..

"susah agaknyerr.."

"tak susah, tapi fikirkan.. "btol ke tak tadi, seksyen aku buat? nama cases?"

Kat dalam dewan, ade yang duduk termenong, ada yang menanges, 

Aku hanya mampu melihat..

Kau termenong, kau menanges, tak semestinye menunjukkan kau tak bole buat.. entah entah, kau lagi teror daripada aku, lagi hebat daripada aku, hafal semua seksyen seksyen dalam buku.. bagos.. bagos.. (nak sedapkan hati) padahal risau tak terkata..

positive positive positive..

Sentiasa doakan yang terbaek untuk rakan rakan seperjuangan.. Aminnn...