Tuesday, December 14, 2010

Kita Buat Blog Kerana Apa?

Azhar Sulaiman ( bukan nama sebenar )



p/s : Aku minat dia sebab beliau pandai dan berjaya. Muahahaha! Fanatik beb.


Seorang kenalan tanya aku di laman sosial Facebook, 


Azhar : "Mia, kenapa orang buat blog..?"

Aku : "Terpulang kepada sesorang tuh, kenapa dia buat blog, cuba tanya kat blogger blogger luar sana, kenapa dorang buat blog. Mia buat blog, actually lebih kepada Mia sendiri. Mia nak berkongsi dengan orang lain. Nak kongsi kat Facebook tak boleh, melampau pulak status aku panjang panjang! Kahkahkah..!"

Sambungan lagi :


Azhar : "Ooo.. Tapi dorang banyak citer pasal diri sendiri ekk..?"

Mia : "... Azhar, blogger nih ada banyak jenis. Ada yang blog dia berunsurkan humour, peribadi, santai, info... Adeh! Banyak lagilah.. So, itu hak dorang, kalau dorang suka cerita pasal peribadi dorang. Konsep blog mudah sahaja. Blog = Diari Harian. Sambil aku senyum comel.. "  =)

Tetapi!

Ada juga yang berblog disebabkan duit.  Siapa taknak duit bhai..

Tetapi!

Ada juga yang berblog disebabkan mahu meraih glamor atau populariti.

Jikalau anda berblog kerana kedua dua di atas, saya yakin, anda takkan ke mana. Maaf jika saya bercakap. Buat blog kerana ikhlas. 


Tagline by, Wes.. aka Nazirul Hazwan.

Muahahaha! =) Peace!

KEMPEN : KENAL MJ, SAYANG MJ DAN UNDI MJ DI 152! BLOGGER BARU. UNDI DI SINI. Ayuh!

22 comments:

meaw said...

yahhhh meaw amatlah sokong mia . berblog bukan disebabkan populariti tetapi nak luahkan bakat yang terpendam :)

nazirulhazwan~ said...

wes!macho la mia skang.haha entry da dialog2 da. pasni bley la kite gabungkan blog kite.
tajuk blg barU : "script" haha

thanks wes letak name den kat situ.hehe

M I A J A M A L U D D I N said...

yezaaaa!

p/s : undi weh undi.. hahahhaa!!

M I A J A M A L U D D I N said...

hahhaha!! wes. mmg nak kene sekeh wes neh. grrr.. hahaha..

welcome.. no biggie lah.. kui3. undi weh undi!! hehe..

Puteri Iqa Izyan said...

dlu penah gak tny dri sndri knp buat blog.
tp bile dah buat, baru tau best gilakk!!! :D

M I A J A M A L U D D I N said...

hahhaa.. ye syg.. best gilakk!

mia said...

hahaha..setuju..ehhehe...

kembatolo™ said...

oo.. sebab tu la orang buat blog.
*anguk2* haha

M I A J A M A L U D D I N said...

mia~ =) mia... need to talk to you... waaa..

M I A J A M A L U D D I N said...

kembatolo~ hahahha.. ape lah..

ajim said...

hi Mia :) sokong sngt,, kite berblog nie bnyk sngt sbb kan :) untuk tmbah kawan .luahkan ape yg na dikongsi..smbil tu tmbah duit tabung :) hehe so kene la ikhlas dlm berblog nie :)

ajim said...

hi Mia :) sokong sngt,, kite berblog nie bnyk sngt sbb kan :) untuk tmbah kawan .luahkan ape yg na dikongsi..smbil tu tmbah duit tabung :) hehe so kene la ikhlas dlm berblog nie :)

M I A J A M A L U D D I N said...

betul, ajim betol.. happy blogging yep.. =)

hiro said...

jd awak xkejar populariti lah? huhu.

Ujang9897 said...

aku berblog sebab suka bebel..hehe

M I A J A M A L U D D I N said...

hiro~ mana ade hiro.. wtpe nk kjar populatiti..

M I A J A M A L U D D I N said...

Ujang 9897~ hahahhaa!! bese lah tuhh..

azzey said...

MIAJAMALUDDIN: Yelah sape x nak duit kannnn....

Scarlett O'Hara said...

nak tumpang komen jugaklah mia.Sy buat blog sbb sy malu nak bercakap ngan orang.

Nak jawab soalan mia pasal twitter.sy pun baru je join.Belum mahir sangat.
Jonlah try.Follow saya.

Nismo BluebirD said...

btol...buat blog untuk suka2 n kongsi2...itu yg terbaekk^^

Chaoi said...

azhar sulaiman jadi pengacara lak..berblog bukan mencari populariti

-telordibasuh- said...

telor wat blog sebb sesuke makan telor hahahaa