Wednesday, October 27, 2010

Ceritera Penjawab Undang Undang

Lokasi : Dewan Seri Peria

LAW LAW LAW.. the most killer subject.. ever..

Senior senior aku pernah menanges depan aku pasal killer subjek neh.. walaupun mereka tergolong dalam Senarai Dekan..

Itu yang buat aku fobia dengan subjek neh, sampai sekarang, Ianye tak sesenang macam Subjek Akaun yang kau bole manipulasi..

Datang kat dewan, nampak ramai still pegang buku n baca buku.. Arghh, aku pown same.. Cuak. Baca sebab nak ingat balik seksyen2 n cases.. Dah hafal, tapi nak kena baca lagi, jiwa kacau meronta ronta tengok budak2 still dok baca baca lagi..

Aku duduk satu sudut, nampak sorang budak perempuan muke innocent n dah buat muke tension2.. (arghhh kau, aku pown same lah gileerr, cuba wat muke cool bole tak?) Ko tension, aku turut same tension nanti..

"Pelajar pelajar, sila masok dewan sekarang"

Aku masok. Muke dah ketat habes. Konon nak menjawab sangat dah neh..

Jam menunjukkan tepat pukul 9 pagi.

"Pelajar pelajar boleh menjawab sekarang, dengan lafaz Bismillahhirrohmannirrohim"

>> Aku pown ikot same dialog tuh! Arghhh kau Mia! sempat kau bergurau bergurau senda!

3 jam berlalu dengan pantas. Tulisan dah macam cakar ayam.. ye, dah cakar ayam.. nak menjawab satu bahagian objektif, 3 essay, dalam masa 3 jam.. 

Alhamdullilllah, dapat lah jawab, tapi, entah betol atau tidak, aku tak pasti, itu, aku serahkan kepada pemeriksa pemeriksa yang baek hati, cantek cantek n yang hensem hensem.. (okay, amek hati), tawakal ajerr..

Budak sebelah aku, aku tengok rilek jek jawab paper, takde gopoh gapah nak jawab soalan, 

"awak, awak nak tau tak? saya tak bole tengok orang rilek rilek neh wak, pliz, nanti saye bole tension.. saya jeles tengok awak.."

"cepat tulis awak.. gambateh.. jawab jawab.. taw.."

nak jek aku cakap kat budak tuh, tapi kat dewan peperiksaan kowt. kau gilerr? 

sebelah aku pulak takde orang, memang tempat pengawas pengawas peperiksaan dok lepak kat situ lepas penat hulu ke hilir, hulu ke hilir,

"Urghhhh! neh lagi sorang.. dah duduk tu, duduk jek lah, "anda" bole tido plak yer? (bahasa biar sopan siket, orang tua kan?)

dah tido, pastu anda sambong plak cakap cakap kat situ.. grrrr..

"arghh, takpe lah Mia, kau fokus jek kat Paper kau.."

Aku jawab paper sambil membebel bebel pasal orang kiri dan kanan aku.. HAHA! damn kau!

. . .
. . .
. . .

"Jam menunjukkan sudah tepat 12 tengah hari.. Berhenti menulis.."

Semua orang senyap, entah ape yang di fikir kan, aku tak tahu. aku pandang kau, kau pandang aku, diam sepi tak terkata..

"susah agaknyerr.."

"tak susah, tapi fikirkan.. "btol ke tak tadi, seksyen aku buat? nama cases?"

Kat dalam dewan, ade yang duduk termenong, ada yang menanges, 

Aku hanya mampu melihat..

Kau termenong, kau menanges, tak semestinye menunjukkan kau tak bole buat.. entah entah, kau lagi teror daripada aku, lagi hebat daripada aku, hafal semua seksyen seksyen dalam buku.. bagos.. bagos.. (nak sedapkan hati) padahal risau tak terkata..

positive positive positive..

Sentiasa doakan yang terbaek untuk rakan rakan seperjuangan.. Aminnn...

Maaf! Saya Malu

Bibit-bibit perkenalan (ewah ewah kau Mia! HAHA)

Okay okay, 

Aku ingat lagi mule2 belajar CTU 151(subjek Agama) neh, aku de cakap dengan membe2 sebelah aku..

Dalam Kelas :-

Mia :"weh weh, alaaa, taknak lah Lecturer perempuan yang ajar, nak Cikgu Lelakiiiiii! HAHA.." (sambil wat muke paling comel)

membe aku : "Ahhh kau! Gatal!"

...to be continued



Ish! betol lah ape aku cakap neh, cuba pikir keyh, aku dah la perempuan, pastu kalo Lecturer perempuan yang mengajar, sumber sumber ispirasi untuk aku giat belajar takde. HAHA! Damn Damn.. 

** Same la jugak konsepnye dengan pelajar pelajar lelaki.. setuju ke tak? HAHA.. dah tentu tentu lah kan korang de cakap, kalo Lecturer perempuan, ligat siket mata neh nak belajar dalam kelas.. HAHA.. so?



MORAL : depends on lecturer, kalo dah lecturer tu best cara mengajar beliau, BEST AJERR, takde makne ko nak istilah mengantok dalam kelas okay?

... okay, sambong balik..

Suasana : Hiruk Pikuk

Budak budak kelas : .... (masing2 diam, lecturer masok)

Lecturer : "sape name awak?"

Mia : "Mia, Amira Jamaluddin.."

Lecturer : "Wow." (neh jangan tanye aku kenape, sampai sekarang pown aku tak tahu kenapa okay?)

(^_^)


Memang ape yang aku damba kan dapat weh, akhirnye dapat jugak Lecturer Lelaki weh, ajar CTU 151, Awesome lah beb!! 

Satu semester dengan beliau TERSANGAT SANGAT LA BEST. Dalam kelas, belajar tu belajar, tapi banyaknyerr kau dok gelak lebey lebey.. HAHA! 

Kadang kadang weh, kat dalam kelas, aku jek lah die aim nyer.. ade sekali tuh kan, mase tuh, aku pakai baju putih, inner hitam, time tu, kitorang 3 orang, tak sangke n tak perasan pulak membe2 aku pown sama, nak tema2 hitam putih pulak, WHAT? ye, aku tau, dah bole geng dengan cicak kan? Erkkkkk..

Pastu, ade ke patot beliau cakap aku aku Ketua geng rempit, pastu budak2 sebelah aku tuh, ahli2 aku.. Huhh??! siot betol weh, budak budak kelas dah tersenyum tersipu-sipu pandang wa.. (argghh, kalo nak gelak, gelak jek lah! sipu-sipu plak kau!)

 ^_^

Babe, Kalo jumpe kat luar kan, pantang nampak! "wehhh,, abang ustaz, abang ustaz.. HAHA!" (Neh ayat-ayat wa ngan membe membe wa..)

Kamceng beb aku dengan die.. Hehe..  

Paling best! pernah dapat duit Satu Hengget dari die.. WHAT? taw la tak seberape duit Satu Hengget tuh, tapi bermakna beb, pemberian ikhlas daripada Lecturer kesayangan kowt.. Hehe.. 

.

.

.


Note : Actually nak cakap, tadi aku de jumpe blog die, nak follow die, tapi malu weh, segan, errr.. paham tak maksod aku di sini? Picture aku banyak yang tak pakai tudung kan, so? Beliau pangkat "Ustaz" kowt.. memang la orang cakap, "takpe la, awak kan memang macam tuh.." pada aku, No No, aku segan kowt dengan beliau.. Jumpe kat kuliah, n luar kuliah, pakai tudung.. 

Jadi, solution nyerr hanyelah mampu untuk tengok blog die dari jauh, nak comment blog die, nanti kang tau aku ade blog yang tak seberapa neh ha(dengan berasa rendah diri).. Errr, bapak sedeyh lah gilerr.. Gua dah nanges sekarang jugak!

NAK FOLLOW KE TAKNAK NEH!!

Sunday, October 24, 2010

mood : FINAL


LAW 251
27/10/10

MKT 310
02/11/10

FIN 262
11/10/10

MGT 300
14/11/10
.

.

.

So? ape tunggu lagi, kau off lappy skang Mia! 

Okay, Kejap Kejap!

Nak nyatakan di sini bahawa, saya, Mia Jamaluddin, ingin meminta maaf kalau ade tersilap bahasa, tutur kata bicara.. 

Kite 0-0 okay?

Okay? Doakan Mia ek..

Time neh baru sampai Segamat




Bye, 
Salam readers..

p/s : Semoga semua pelajar2 tidak kire pelajar sekolah rendah, menengah, mahasiswa, mahasiswi, dapat buat yang terbaekk dalam peperiksaan!!  Insyaallah, amin amin amin..

p/s : Mendoakan orang kan ialah satu amalan yang mulia? Renung2 kan! ^_^


Wednesday, October 20, 2010

"Mia!! Buat Aperr turr?" THE SERIES!!

Kali neh nak tau sape? HAHA!

READ THIS!

Situasi - Facebook(chat box)

POP

POP

POP

p/s : bunyik pop-up chat Fb daaa~

NEW MESSAGE FROM MR. "ROSLIN BALIA"
(sambil bergerak2, menari2, kat tab tuh)

Roslin : "baca buku"
Me : "heee, baekkkkk!!" (sempat letak smileys icons beb, HAHAHA!)

teros SIGN OUT dengan segera.. HAHAHAA! 

"ku tinggalkan Fb dalam tangisan lah jugak.. Tskk.. Tskk.. Tskk.."

notes : Mr. Roslin Balia adalah cikgu saya sendiri di Sekolah Menengah Kebangsaan Senawang (form1 sampai form3)

Beliau adalah seorang :-

Cikgu Disiplin
Mengajar Bahasa Inggeris
Tegas
Garang

psst psst : Kami memang kamceng habes! 

p/s : Tiba tiba Mia rindu Cikgu punye Drawing!!  

psst psst : "Insyaallah, nanti Mia datang Seremban tau! Amek hadiah.. Cikgu dah janji kan.. Hehe.."

S.A.Y.A  S.A.Y.A.N.G.  C.I.K.G.U  S.A.Y.A

Tuesday, October 19, 2010

"Mia!! Buat Aperr turr?"

Damn! Damn! Damn! hahahha..


Situasi 1

Neh memang lagi damn habes.. ade sorang buddies neh, dok ajak chat2 ngan aku kat Fb, pastu aku bantai cakap.. "babe2, sory lah.. gtg.. nak study neh..." 

ok.. skang aku offline..
.
.
.
 duduk termangu jap.. golek2..
.
.
.
 argghhhh.. tangan teros mencapai lappy.. tak tahan! hahahha.. padahal tangan kat sebelah dah pegang buku neh.. 

p/s : mana tak nyerr, lappy kat sebelah jek kowt, tu la gayenyerr bile study pown nak kat atas katil, lappy pown kat atas katil.. 

p/s : if it turns into calculations, study kat meja!

Situasi 2

mempunyai 3 buah bilik, bilik aku kat tengah2, memang pintu tu tak pernah tertutop, so, segala pergerakan, gerak geri, memang sengaja nak bagi orang2 nampak.. hahaha! (orang2?)

  • just imagine, kalo bapak aku nampak aku study, konpem die akan cakap "ha.. camtu.. bagos2.." n yang penting takde hulu ke hilir ronda2 depan bilik aku.. ye tak? hahah..


  • just imagine plak, kalo bapak aku nampak aku tengah sibok mengadap lappy, konpem die cakap! "buat ape tu? assignment?" kalo memang aku tengah wat assginment, aku cakap jek lah "ye abah, buat assignment..(dengan muke betol2 kepenatan, stress katernyerr.. hahaha!)


Bapak : "Mia!!! Pergi study!! NOW!!! Buat aper jek tuhh ha? Nanti nak final kan,"
Mia : "Ye2.. Baekkkkk! Sobsobsob"

Ku tinggalkan Fb dalam tangisan.. Tsk.. Tsk.. Tsk..

pstt pstt : Tadi study Law dari pagi sampai petang baru, masuk ke halaman 2 muke surat setengah! hahaha! Papai!!




Hasil Jimba Ramba

Jimba ramba which as I know from Kak Tira, lewat tahon '09 an.. hahhaa! lol! my senior yang sekarang neh tak dapat dikenal pasti n dijejaki Fb nyerr.. ader Fb, Tapi tak active n ntah2 tak pernah tengok pown account Fb die tuh.. huh??

argghh.. tengok jek lah hasilnyerr.. dari pagi sampai petang neh!




psst psst : DOL.... SAME KER TAKK?? SAME KER TAKKKK?!(menjerit dengan sekuat hati!!) ^_^

10 Things u Need To Know Dear,


Dear,

Terima kasih sebab pernah hadir dalam hidup saya.. Saya memang sayang awak.. =")

10 Things that u need to know :-

  1. Hati saya dah tertulis satu nama..  "AMIN"
  2. Memang malam tuh, saye takde rase ape2 keyh tapi,
  3. Keesokan harinye, baru saye tangisi pasal awak.. =')
  4. Saya ingat semua pesanan2 awak.. Janji.. =')
  5. Jaga diri awak baik2 keyh.. =')
  6. When i'm thinking about u, i see all your picture
  7. You're the most precious things I've ever had..
  8. S.A.Y.A  M.E.M.A.N.G  S.A.Y.A.N.G  A.W.A.K
The Last Two Things :-

    9.  I've been all the way prepared for you.. (you know what I mean Dear) 


   10. Kini bear awak jadik bear saya jek lah keyh.. Saya beli untuk awak, tapi sayang, saya tak sempat bagi      kat awak.. =')


image from google

p/s : Kini fokus untuk Final Examination.. Wish you all the best.. ^_^
p/s : just need to be strong.. give me some time, some space for me.. promiz that it'll never be happen again.. love ya.. and.. pray for me also.. =')

Monday, October 18, 2010

Kalau semua manusia jadi ikan, ikan jadi apa?

ahak! ikan jadik banyak

Ask me anything

Sungai apa yang paling kurus di dunia?

slim river bebeh.. =)

Ask me anything

3. Lagu apa yang semua orang di dunia ini boleh menyayikannya?

"happy birthday to you"

Ask me anything

Sunday, October 17, 2010

Makan Makan n Makan!!!

Bapak besh gilerr weh balik Jb... hahahaha!

korang bayangkan keyh, sampai2 jek teros makan sate, adoiiii... sampai naek penat aku makan taw tak! haha..

seyes besh giler, kalo kat segamat neh tak dapat neh.. hahhaa.. paling2 pown kat sane mesti order McD delivery, haaa.. tu jek lah kitorang which is My Roomies kalo dah takde sangat makanan kat Segamat tuh ha.. nak keluar malas, nak keluar memerlukan bajet sebanyak RM2 pergi dan balik menggunakan Bas Kuning yang disediakan.. hahhaha! itu tak termasok kalo ko nak shopping ke, nak beli barang ciket ke kat Segamat tuh.. hahaha.. tu belom aku yang pergi tuh, kalo aku?? wawawa.. wa malas nak cite banyak lah.. malu.. hehe..

statement : "Eima, aku dah cakap kan, kalo kat segamat, mesti makan McD punye lah, kan kan?"
then Eima cakap: "A'ah.. huhuhu"

cakap pasal Eima, hari tu, aku keluar pergi makan ngan die.. ATAS SEBAB2 TERTENTU, aku kene belanje die.. taw la kan namenye belanje, die punye hentam2 order plak tuh! korang taw ape? Tom Yam la seyh,, nak lagi pulak tuh, plus "ABC satu bang.." hahhaa! plus, dengan muke innocent die.. haha..

geram weh, aku kalo abc mesti suroh abang tuh letak jagung kasi banyak yek bang! hehe..

ceghite breakfast plak, tadi, aku makan kuew tiaw goreng.. dah makan tuh.. "BURRRPPPP".. alhamdullillah.. HAHAHHA! adooii aiii.. ape punye jenis anak dara daaaa~  haha..

pastu mule lah bapak aku tanye..

bapak : "aik, kat sane tak makan ke?"

mia : 'tak abah.. wawawa.. touching!"

bapak : (hanye menggeleng kepala sahaje).. "ha, pergi lah makan makanan kat dapor tuh, banyak lagi tuh, g lah makan.."

mia : "baik abah"(senyum sampai ke telinge) weeeeeeee~

p/s : menuju ke dapor dengan girang weh! kui3..

This Song is My Emotions Right Now


Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkan ku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih 
Cinta yang fana

Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan..

p/s : bukan pasal saye baru tengok cerite neh ye.. harap maklom.. sobsobsob.. daaaaaa~

M A A F!

M A A F
sebab saya tak reply message anda

M A A F
sebab saya tak berape nak layan anda

M  A A F
sebab saya kurang contact anda lately neh

M A A F
kalo ajak saye keluar, tapi saye taknak keluar

M A A F
kerana saya selalu "moody" lately neh

M A A F
atas segala2 nya...



p/s : i just need some space.. maafkan saye ye.. =')

. . .M I A . . .

Sunday, October 10, 2010

sila bantu saya!

Dear mood, please...

SILE DATANG DENGAN SEGERA!! huhu..

korang, aku takde mood neh, macam mane neh, sumpah nak nanges weh, biase aku tak camni keyh, kalo aku nampak roomate aku tak study, aku tegor suroh dorang study skang.. neh tak, terbalik pulak, roomate aku yang tegor aku suroh aku study..

ye, aku dah study, tapi feeling takde.. my body is here, my soul? arghhh.. damn! feeling takde lah gilerr nak study neh.. adoiii..

esok test mgt300 weh, bapak banyak giler topic die kuar.. (padahal siket jek kowt dalam satu2 topic tu.. walaoweyh ko mia.. study lah gilerr.. wawawaw)

tadi, sharp pukul 8, aku study, sampai kol 10 something.. maybe? hahahhaa!! konon kusyuk sangat lah studynyerr tuh! hahahaa..! damn!

pastu aku dah rase cam rimas2, macam cacing kepanasan coz aku neh jenis kalo study, ade jek lah yang nak digerak - geraknyer.. hahhaa! macam2 lah ko mia! elehh, memang betol pown sebab aku jenis tak bole duduk diam.. heeee.. (dengan muke bajet comel..)

arghhhh.. sudah2 lah tuh! time for study, ko nak study skang pown sempat ag mia.. "better late than never" keyh sayang? ingat keluarge Jamal.. (bak kate Apis, sepupuku yang awesome! muah!)

p/s : tadi aku kol die, nak hilang tension, die tanye, kenape tak kol boyfriend aku jek? aku cakap.. "erm, biarlah die, wa malas nak kol die.. die sentiase "kononyer busy".. pastu die cakap ag, "kenape tak kol keluarge Jamal? hahahha! damn! aku teros rase macam panah menusuk di kalbu ku!! hahahaha.. damn ko apis! siap lu wa keje cukop2 sampai Jb nanti..

p/s : dah lewat malam, taknak ganggu abah tido.. ^_^

p/s : apis, thanks jugak keyh, ko nasihatkan aku tadi, banyak jugak la input yang tak seberape yang ko share dengan aku.. hahaha! siot kan sepupu kesayangan ko neh? haahhaa.. gurau2 la sayang.. tq okeyh.. aku hargai itu..

so,


dengan ini, secara rasminye, wa nak sebot..

AKU SAYANG KO.. HAHAHAHAHHA! KO SEPUPU PALING BEST!

apis ckp die suke sgt pic neh.. hahaha! muke aq nmpk innocent lah gilerr..

p/s : setting balik pic quality fon ko taw weh..

p/s : study lah mia oooiii! jom2! ^_^




Friday, October 8, 2010

FIN 262 - "mari dekat sayang.."

Doakan saya untuk buat yang terbaek for this paper and all the subjects.. 

p/s : 4 credit hour beb..

"YA ALLAH YA TUHAN KU, PERMUDAHKAN LAH SEGALA URUSAN KU YA ALLAH, YAKNI DI DUNIA DAN DI AKHIRAT, PERMUDAHKAN LAH URUSAN KU NAK MENJAWAB SEGALA SOALAN YA ALLAH, PADA MU KU BERMOHON, DAN PERMUDAHKAN LAH DAN BANTU LAH KAMI, BERI KAN LAH KAMI ILHAM..." amin...

p/s : to D4/B1 - selamat menjawab test.. 


LAW 251 : 6th October 2010

FIN 262 : 8th October 2010

MGT 300 : 10th October 2010

MKT 310 : not confirmed yet

BMD 151 : video project that will be submitted on this Thursday.. walaoweyh!! script belom standby lagi wehhh..



kembong itu hukumnyerr wajib! hahaha..


Okeyh, tata semua, doakan saye, MIA JAMALUDDIN.. Insyaallah.. amin...

CINTE AWAK SEMUA!

salam sayang.. MIA.. ^_^ muah! 


Wednesday, October 6, 2010

"don't u mess with me!"

aku dah cakap kan,

"kalo aku marah, memang aku nampak marah, aku dah cakap kan.."
"ko nak buat aku marah apasal?"
"ade aku kaco hidop kau?" 
"ada?"
"tak kan?"
"so, jangan nak buat aku panas hati!"
"ok?"

ingat sikit weh, aku tak marah balik, pasal ko lagi "tua", lagi "dewasa" daripada aku, so jangan nak ingat aku takot dengan kau? faham? aku hormat kau kakak aku.. okeyh sis?


p/s : jangan nak tuduh2 orang tak tentu pasal keyh.

n also, ingat sikit, jangan nak marah2 tak tentu2 pasal, dah macam orang gile, aku pown penat la seyh, baru balik, dengan hujan2, habes basah lencun baju seluar aku, yang penting, seluar kesayangan aku lah kan.. 

n also lagikkk, aku tak sentoh ape2 kat tingkap2 tu bagai semua, TAK SENTUH! faham? jangan ingat aku takde klas pukul 4-6, aku just stay dalam bilik.. aku takde dalam bilik keyh mase kol 4-6 itu? faham? ke nak aku ulang lagi sekali?

p/s : kau sendiri nampak aku balik dengan baju basah semua kan? dengan payung2 semua? gile..

kau tak tahu ape2, kau nak marah2 ape sume, jangan ingat ko period, kau boleh nak marah2 orang tak tentu pasal, jangan ingat kau sorang bole marah keyh? wth.

n lagi, tak payah lah nak perli2 wa ke ape kan, lu tak puas ati, lu cakap dengan wa sendiri..

sorry to say lah, wa memang dah panas ati keyh..

p/s: aku sebenarnye tak bole kalo tak marah2 balik neh!!!! arghhhhh..  kene ade orang tok aku marah2.. so? any volunteer? hahahhaa! damn!

Friday, October 1, 2010

she is a "girl" on 25th Sept


"20...."
"dah bole kawen ooiii..!! hahaha!..."
"gilerrr ko mia!"

>> bak kate mak aku.. "dah anak dara dah anak mak.. hehhe.. aku suke! hahaa!" :)



p/s: akan menuntut segala hadiah yang berada di JB dengan selamatnya n akan pergi ke Seremban untuk berjumpe dengan Cikgu! Dia suroh datang sane pilih hadiah! woww! hahahaa! 

>> nampak beno dah lame tak update ooiiii... :p

"SELAMAT HARI JADI SAYANG, SEMOGA PANJANG UMOR N MURAH REZEKI.. LOVE U"
"LOVE U TOO.."

>> Thanks jugak kepada sape2 yang wish birthday aku, thanks, "setakat wish, HADIAHNYER MANERRR! HAHAHHAA!" k, sayang korang.. "ON TIME EYH KORANG! SAYANG KORANG LEBIH! MUUUUUAAAAHHHHH!"