Saturday, November 27, 2010

Kerana Nama Ben Ashaari

Satu hari suntuk, online dan berblogging semata-mata nak mengadap Blog Ben Ashaari.

Apa yang best sangat tentang beliau nih? Apa yang best? Terangkan siket pliz. 

Cuba untuk merungkai persoalan-persoalan di atas. Dengan membuka sebanyak-banyak New Tab untuk satu window, menelaah dan mengkaji, akhirnya, aku dapat juga jawapan-jawapan nya. Jawapan bukan sahaja jawapan kosong, tetapi jawapan dengan penuh bermakna dan memberi inspirasi.  =')


Jangan nak MALAS sangat.. BACA NIHHH.. Grrr :

"Ada juga yang tak kurang aggap diri itu dah popular.. Pelik betul.. Tang mana popularnya dalam blog ni? Takat cerita g sana sini pastu ramai yang baca dah kira popular ke?"

"Bagi aku.. popularnya sesuatu blog adalah disebabkan penulisan yang bagus.. Kalau orang kata blog aku popular, maka aku nafikan sekeras-kerasnya malah aku sendiri tak leh nak labelkan lagi diri aku ni seorang blogger.. Baru nak jadi blogger adalah.. hehhe.."

... dalam entry [ KATEGORI BLOGGER ]


"Bagi aku, naik secara perlahan, turun secara perlahan.. Jika pantas anda naik, pantas juga anda turun.."



"Baguslah gitu. Kita serupa.. Kita sama sama rendah.. Tapi, janganlah terlalu memandang tinggi sangat pada sesuatu blog tu.. Boleh dipandang tinggi jika layak dipandang tinggi.. Cuma bagi akulah kan, semua blogger layak dipandag tinggi.. Kenapa aku kata gitu?"



"Buat blogger lama, kesudian anda melayan persoalan blogger blogger baru(seperti saya ini) amatlah dihargai sangat sangat.."

"Kita hilangkan jurang pemisah ini, tapi janganlah lupa, respek perlu ada antara satu sama lain. Biar dunia blogging ini dipandang tinggi!! Kita bukan mata mereka yang memandang rendah dunia blogging ini.."



Nampak? Totally a humble person.. No wonder lah ramai orang minat kat dia. Tengok! Dahhh, aku tersangkut pulak kat die.. Weeee weeee~ Hahahhaa!

Opss opss! Lagi sorang nihh.. aku sebenarnya tak tahu pown die memang dah kategori 'senior' dalam berblogging nihh.. Dok sibok chat ngan die kat shoutbox tuh, aku dah la memang 'mesra alam' tapi, sumpah! (babe, nampak sangat, aku kawan tak kira orang senior ke tak senior).. Tak perasan langsung die neh memang super duper senior lah orang cakap.. Sampai kan dia tercalon dalam kategori BLOG PILIHAN MALAYSIA 2010.. Woo woo..




Hahaha.. Beliau nihh pown baik jugak orangnya nihh, rajin jugak bertegur sapa dengan aku.. Kan kan Naz? Kahkahkah.. Melayan aku yang gile, hari tuh, saja je, tanya macam mana nak letak ads between contents tuh? Pastu die siap bagi link kat aku suruh refer kat situ, generous seyh u nihh.. Hehe.. Bagos, bagos... Keep it up.. Moga-moga u bertambah famous dalam era blogging nihh.. keyh babe? Macam nih la bagos tuk dijadikan kawan.. =) Tak sombong.. Wahhh babe, market nehh.. Hahaha.. :P (trademark Naz)


p/s : So, tak hairan kalau mereka mereka ini dijadikan sebagai idola or what. Bagi yang dah famous, tapi sombong, ingat boleh bawak sampai mati ke bhai? Nak tau aku cakap ape bagi orang-orang macam nih? L.O.S.E.R.!  Noktah! 

16 comments:

kobEj0rdan~ said...

entry ni mmg superb la mia sara.haha
bukan sbb ade den, tp mmg stylo. 5 bintang:P

wahh, mia da semakin hebat tulih entry ni.hehe.

p/s : bace entry ni smbl lap air mate,teharu! *haha* :p

M I A J A M A L U D D I N said...

hahaha.. yeke? hehe.. masheh masheh.. entry khas tok u neh babe.. hehe..

hahhaa.. okay, nah, amek tisu nehh.. haha.. =)

Zaer!! said...

wah! nama naz naik.Blogger otai dari zaer tu.Cogratss! yeah!

M I A J A M A L U D D I N said...

hahah.. yeah babe!

shatooman said...

dulu pernah gak tertanya-tanya, sape ben ashaari tu.. bunyi cam popular gila~ bila baca blog beliau, hmm...rupanya ben ni nice person.. susah nk jumpa org cm dia. slalu tlg blogger newbiew.. skrg slalu lepak blog dia. tp silent reader je..ehehe

Malek Ku said...

entry kerana malek ku xdak ker? hehehe

E.d.Y said...

nak jadi blogger kegemaran ramai xleh nak sombong2..dah femes dah start malas nak blogwalking kat blog2 yg bagi support..tu mmg kurang ajar

azzey said...

MIAJAMALUDDIN: BPIM 2010 tu dah vote dah....:)

p/s: slm ziarah ke blog ni...:)

Ayin Masliza said...

thanks for sharing, selalu gak akak lepak blog dia tapi tak sempat nak studi macam mia buat.. ehheheeh... akak pun tambah follower sebab dia list untuk "blogger baru tu".. dia bagus tak sombong...

hiro said...

erk.

M I A J A M A L U D D I N said...

shatooman~ abang ben sangat sangat nice person.. Bagos taw die neh awk, sangat memberi inspirasi..

M I A J A M A L U D D I N said...

Malek Ku~ aku nak kene g blog ko dulu, baca blog ko dulu, baru bole tlis entry psl ko.. hahahha..

M I A J A M A L U D D I N said...

E.d.Y~ betol tuh edy! kita sama! aik? mana mia syg nye? hahahhaa!

M I A J A M A L U D D I N said...

azzey~ salam ziarah juge syg.. =)

M I A J A M A L U D D I N said...

Ayin Masliza~ sama sama kak, beliau lah yg buat mia byk lagi nak study tau kak.. baik kan die kak? hehe..

M I A J A M A L U D D I N said...

hiro~ knp ko bhai? hahahaha!