Sunday, November 28, 2010

Ini Entry Khas : NURUL BADIAH

Speechlesss. Sungguh! Speechless.

Nak type enty nih, rasa berderau jugak lah darah nih nak menaip entry kali nih. Semalam dah la sebak nak tulis entry pasal Abang Ben Ashaari, kali nih, entry untuk Sis(panggil sis nampak moden cikett, kahkahkah!)  Nurul Badiah pulak. =)

Err, tak tau lah nak cakap apa. Malu haihh! Hahahhaa.. Tengok lah sendiri.





Err, ingatkan 'prettynurul' tuh hanyalah blogger blogger baru seperti aku nih, orang cakap, blogger picisan. Huh? What the hell, blogger baru picisan sangat lah?

Beliau neh pown di antara kalangan blogger blogger lama, OTAI gak nih, berpengaruh kuat..  ramai seyh tengok blog dia..

What? BLOGGER BARU=ALWAYS PICISAN?

Ha. Cakap lah picisan picisan lagi. Hempuk sorang sorang. Cakap picisan. Tapi tahu apa itu picisan? Meh sini, Mia kau nak cakap.

Mengikut Kamus Dewan Bahasa dan Pustaka(online), Edisi Keempat.

  • Picisan - 'tumbuhan paku pakis' << erk? Paku pakis pulak!
                       
                         - 'wang ketip' , 'tidak berharga' , 'rendah mutunya'


                        - 'roman yang sangat rendah nilai sasteranya'


Sebenarnya lah kan, okay, dengar sini, nih bagi pendapat aku sendiri okay? Dalam dunia blogger neh, rasa rasanya, tak elok, tak molek kalau ada kategori kategori macam nih, 'blogger picisan' lah, 'blogger otai' lah.. Thats why ada jurang di antara blogger lama dan blogger baru..

Kita semua sama lah babe, benda nih kan bab bab dunia jek bhai? Kau nak 'nama' sangat kenapa? Kita semua sama jek kowt.. Mati semua nanti pakai kain kapan putih kan? 

Aik Mia? Emo beno? Kahkahkah! 



Terima kasih Sis Nurul Badiah, sebab sudi jadi 'kawan' ( called kawan instead of follower ). Yela kan, blogger baru lagi 'picisan' kan? Hehe.. Err, nice blog ekk? Err, masheh, tapi belom nice sangat nih, kena mintak tunjuk ajar dari pakar pakar blogger yang hebat lagi nihh.. =)

Cakap apa? Syukur, Alhamdullillah.. =')


10 comments:

Aliya Jaafar said...

nurul badiah memang humble..
andd i like her too cuz dia yg follow kite even dia da byk follower.. i loike! :)

M I A J A M A L U D D I N said...

whoaaaa.. ko punye 'i loikeeeee".. kahkah..

aq pown sme gak.. "i loikeeeeeeeeee" hehehhe..

Syafiq Rosli said...

wah..bgus taip entry2 tuk blogger olg timer..:P
picisan mcm bhsa indon je tuh..teringat lgu kt roman picisan..huhu

hanna iymeera :) said...

waaa,bagus2. buat entry khas utk org yg follow mia, :) entry utk hanna bila? haha. joke.

Nurulbadiah Lai said...

owh..speechless..
thanks mia sis rasa sgt2 dihargai..
ala belog sis dulu pon..xde ape2 pon mia..pernah je sis rasa time sis ade sorang je follower..pastu pergi komen or follow die..die xpernah pndang sis punye belog pon..

blog mia bagus what..sis kalau baca n suke belog org tu..sis xkesah xde sapa follow die..sis tetap follow sbb sis rase belog die best..
xkn nk tunggu die jadi otai baru kite nk sanjung die..kn mia?
cume kdang2 sis xcukup mase nk melawat semua..nak komen semua..tp kalu sis suke..sis mesti dtg selalu even sis xkomen..

ily:)

teruskan berblog ye..nti update pape...inform la sis kat shoutbox..ade mase sis g baca

.:: Zul ::. said...

woah.bgos2 wat n3 ntok bloger cnior. e'eh.kat pnjuru atas kanan tu gamba i lah!hahaha

M I A J A M A L U D D I N said...

Syafiq Rosli~ hahaha.. tau takpe..

M I A J A M A L U D D I N said...

hanna imyeera~ rily? hehe.. thx syg, yeah.. bole jek syg.. =)

M I A J A M A L U D D I N said...

Sis NurulBadiah Lai~ Sis, sis deserve lah sis, sis baek orangnye, tak sombong.. taw taw..

Bagus? Alhamdullillah.. terima kasih sis, banyak lagi nak kene belajar neh sis.. mintak tunjur ajar drpd sis.. =)

i love u too sis.. =)

okeyh sis! Hehe..

M I A J A M A L U D D I N said...

Zul~ hahha.. sempat ek ko?